Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Desigur ca prima dorinta a unui proprietar al unei ferme de porci este sa fie cat mai aproape de el...

next
prev

Agentia Europeana a Medicamentului concluzioneaza faptul ca produsele pe baza de oxid de zinc trebuie retrase de pe piata

Comitetul Agentiei Europene a Medicamentelor (AEM) pentru Produsele Medicinale de Uz Veterinar (CPMV) a ajuns la concluzia ca bilantul riscurilor si beneficiilor produselor medicale veterinare ce contin oxid de zinc si care sunt folosite pentru prevenirea diareei post-intarcare la purcei, este negativ, inclina catre riscuri si ca acest produs trebuie retras de pe piata.

Retragerii propuse i se opune in mod viguros Asociatia Nationale a Porcinelor, care sustine ca oxidul de zinc este eficient pentru controlul infectiilor cu E. coli si ca poate favoriza utilizarea unor doze mai mici de antibiotice. Mai mult, interdictia a fost propusa de catre Franta si Olanda, nici una dintre cele doua tari nefolosind oxidul de zinc.   

Directia Farmaceutica si de Farmacovigilenta (DFF) a pus la indemana dovezi care sprijina propunerea unei perioade de tranzitie de 10 ani pentru procesul de retragere de pe piata a produselor medicinale ce contin oxid de zinc. Acest lucru va permite ca prin schimbarile aparute in sistemul de crestere a porcinelor sa se evite aparitia diareei de intarcare, pentru a se asigura bunastarea animalelor si pentru a se preveni o utilizare crescuta a antibioticelor.

Comisia Europeana  va lua acum decizia definitiva in privinta produselor medicinale ce contin oxid de zinc, luand in considerare recomandarile CPMV si dovezile puse la dispozitie de catre statele membre, fiind asteptat anuntul acesteia la putin timp dupa finalul lunii iunie a acestui an. 

Ultima modificareLuni, 04 Noiembrie 2019 15:48
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600