Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

 


Pentru informații de calitate, Pentru a fi alături de noi, Pentru a ne susține efortul, Donează o cafea echipei Veterinarul. Mulțumim pentru aprecierea ta.


 

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Bvinele si ovinele pot face echipa buna la pasunat

Bovine si ovine care pasuneaza impreuna in zonele montane pot stimula cresterea biodiversitatii plantelor si pot sa stimuleze performanta pasunii.

Mariecia Fraser, de la Institutul de Stiinte Biologice Mediu si Dezvoltare Rurala (IBERS) a spus ca pasunatul selectiv influenteaza concurenta plantelor.

La Conferinta British Grassland sustinuta in Malvern, Marea Britanie, Dr. Fraser a spus ca, in baza ultimelor studii efectuate s-a constatat ca bovine sunt mai putin selective atunci cand pasuneaza si mananca si plante mai greu digerabile deseori evitate de oi si ca urmare, aceasta situatie poate duce la cresterea biodiversitatii plantelor.

"Ele sunt mai mari si au o gura mai mare, astfel incat vacile sunt in cautarea de cantitate, nu neaparat de calitate. Bovinele mananca multe din speciile pe care oile le lasa in urma fapt care duce la echilibru pe pajiste din punct de vedere al florei." Contrar credintei larg raspandite, ea a spus ca nu conteaza ce rasa de vaci a fost studiata la pasunat, chiar daca au fost rase specializate sau rase autohtone.

In ultimii ani, a mai spus ea, la o mare parte din zonele montane au vazut o reducere a anumitor specii de plante, din cauza pasunatului selectiv. Fenomenul a dus la o agravare a situatiei si o scadere a calitatii pajistilor prin invazia unor specii mai putin calitative care sufoca plantele bune, indicate pentru productia urmarita de fermieri.

Ea a spus ca pascutul vitelor pe pasunile montane ar contribui la revigorarea acestor pasuni mai ales ca ele pasc neselectiv. Dr. Fraser a spus ca producatorii de carne de vita (nr:cei specializati pe cresterea bovinelor de rasa de carne) ar putea vedea chiar un beneficiu de la pasunatul bovinelor pe pasunile brute, in special in lunile de vara, atunci cand iarba este cea mai hranitoare.

Cea mai indicata ar fi utilizarea ierbii prin insilozare, dar conditiile montane nu prezinta intotdeauna avantaje in utilizarea metodelor mecanizare de recoltare.

Problema in Marea Britanie este ca excesiva crestere oilor a dus la saracirea substantiala a pajistilor in plante de o calitate superioara. Oile prefera sa pasca iarba usor digerabila in defavoarea speciilor mai greu digerabile aspect care duce la proliferarea speciilor de plante care nu sunt preferate. In aceste conditii, fermierii englezi cauta solutii pentru a sustine dezvoltarea biodiversitatii si eliminarea din pajisti in mod cat mai natural, prin selectie naturala a surplusului de plante neeconomice.

"Avand in vedere importanta productiei de ovine in Regatul Unit si diversitatea raselor, este necesara o aprofundare a cercetarilor si sustinerea agricultorilor pentru a potrivi rasele si speciile pentru a utiliza eficient ierburile, pentru a maximiza performantele si a imbunatati biodiversitatea", a afirmat Dr. Fraser.

Nota Redactiei: Pentru disctractia dvs am postat si un film scurt despre razboiul oilor vs vaci pentru pasune :)

 Media

Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:53
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600