Logo
Imprimă această pagină

Calul Abtenauer

Abtenauer este o rasa de cai de provenienta germana. Un trapas bun, este deosebit de gratios si de lin in miscarile sale. Desi de dimensiune medie, Abtenauer este de fapt un cal de tractiune obisnuit cu tragerea de sarcini grele pe teren muntos. Din pacate, Abtenauer a devenit o rasa rara.

Caracteristicile fizice

Abtenauer

Cu inaltimea de aproximativ 57-60 inchi (144-155 cm), Abtenauer este o rasa destul de mica si indesata, cu un cap bine definit. Are picioare puternice, musculoase si echilibru bun. De asemenea, este agil, puternic, sigur. Aceste caracteristici il fac potrivit in special pentru drumetii in teren muntos, accidentat. Curios, Abtenauer are parul cret atunci cand se naste, dar acest lucru se schimba. Acesta rasa se gaseste in diferite culori, inclusiv maro si castan, dar exista, de asemenea, o multime de nuante de albastru si negru. Abtenauers cu pete mici este foarte rar, in plus, petele sunt in general considerate neatractive in rasa.

Personalitatea si temperamentul

Abtenauer este docil, devotat, ascultator, si nesolicitant, ceea ce il face un cal ideal. Si pentru ca este cu sange rece, Abtenauer poate rezista la temperaturi extrem de reci, perfecte pentru a cara la munte.

Ingrijirea

Abtenauer, folosit in teren accidentat si vreme rece, este un cal rezistent, care nu are nevoie de ingrijire speciala. De fapt, iepele Abtenauer si manjii sunt intotdeauna trimisi la munte in timpul verii la pasune. O data pe saptamana, sunt hraniti cu hrana sarata pentru a impiedica salbaticirea.

Cu toate acestea, trebuie depuse eforturi pentru a salva rasa Abtenauer de la disparitie. In caz contrar, acest cal rezistent si extrem de util poate deveni doar o alta pagina in istoria cailor.

Istoria si trecutul

Abtenauer este un cal de sange german dar a fost crescut aproape de Salzburg, Austria, mai precis, valea Abtenau de unde a primit numele sau. Conform inregistrarilor, in jurul a 100 de iepe Abtenauer au fost crescute in aceasta vale si folosite pentru a trage sarcini grele pana la munte.

Abtenauer este, de asemenea, declarat a fi inrudit cu rasa de cai Noriker - o alta rasa cunoscuta in
Austria, cu radacinile in Grecia. Abtenauer este considerat a fi cea mai mica varianta a acestei rase.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT.

Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt numai cu titlu orientativ. Aspectele clinice pot avea semne variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Daca aveti orice problema particulara, va rugam sa completati un formular de suport si asistenta in programul SENSA iar un medic veterinar specialist va va raspunde.
Aceste informatii fac parte din programul de informare a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii saiUltima modificareMarți, 30 August 2016 13:53
logo euroveterinarian
2009 - 2018 © Revista Veterinarul FERMA & Asociatia Euroveterinarian
Toate drepturile rezervate. Copierea, distribuirea, transmiterea si folosirea neautorizata a materialelor de pe acest website sunt strict interzise fara acordul scris al Asociatiei Euroveterinarian. Responsabilitatea privind continutul materialelor revine autorilor. Toate materialele de pe acest website sunt protejate de Legea privind drepturile de autor.