Log in
  1. Despre Cai:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la cai

Anemia la manjii nou-nascuti

Isoerythyolysis neonatala (sau NI) este o boala de sange a manjilor nou-nascuti. Ea se manifesta in primele zile de nastere si este rezultatul unei discrepante intre sangele iepei si cel al manzului, datorata faptului ca femela produce anticorpi diferiti de cei ai manzului.

Cele mai frecvente urgente la cai

Intoxicatiile cu ghinda la cai

Imprejurimile cu stejari prezinta un risc de sanatate pentru cal? In timp ce multe animale salbatice depind de ghinda pentru nevoile lor nutritionale, ghinda prezinta un risc de toxicitate la unele animale, inclusiv la cai, vite, capre si oi. Desi bovinele sunt mult mai sensibile la toxinele din ghinda, la cai, cantitati mari de ghinda ingerate pot provoca boli grave...

Cele mai citite articole despre ingrijirea cailor

Cand sa apelati la veterinar: colici, rani si claudicatie

Cand sa apelati la veterinar: colici, rani si claudicatie

Colica se refera la orice durere abdominala. Semnele includ privirea indreptata spre flanc, lovirea cu copita, intinderea fortata, pozitie de...

Cele mai citite articole despre rasele de cai

Albanezul

Albanezul

Rasa albaneza este numita dupa locul de origine - Albania. Un cal de rasa comuna, Albanezul este ideal pentru echitatie...

next
prev

Calul American Albino

p>Desi nu este o rasa din punct de vedere tehnic, calul Albinos este bine cunoscut, din cauza pielii rozalii. De fapt, orice cal - indiferent de linia sa genealogica, stramosi sau dimensiune - poate fi clasificat drept "albinos", in cazul in care se naste de culoarea alb distinctiv. Contrar a ceea ce unii ar putea crede, calul Albinos este un tip comun in Statele Unite.

2996371475 fb2018eb64 z
Caracteristicile fizice

Calul Albinos are caracteristicile distincte ale unui animal cu albinism, desi acesta din urma nu este un adevarat "albino". Cea mai mare diferenta este faptul ca pielea roz este vizibila prin parul de un alb pur. Mai mult decat atat, ochii sunt intotdeauna de culoare inchisa (in general albastru, maro sau negru) iar caii sunt inalti de aproximativ 152 de centimetri. Toti caii albinosi inregistrati sunt catalogati in unul din aceste trei tipuri: saddler, Arab sau stock horse. Cu toate acestea, ei pot avea, de asemenea, caracteristicile oricarei rase cu care au fost incrucisati.

Personalitatea si temperamentul

Albino nu este doar o rasa frumoasa de privit, ci un cal cu o dispozitie grozava. Un cal Albino este inteligent si are capacitate mare de a invata. Este ascultator si docil. Este usor de dresat si astfel acesta este adesea folosit pentru spectacole de cai.

Istorie si trecut

Albino poarta acest nume de la cuvantul latin "Albus", care inseamna alb. Cu toate acestea, calul Albino nu sufera de tulburarea numita albinism ( albinismul presupune productia insuficienta de melanina) ci este doar alb. Ca atare, nu este slab si nu are vederea slaba, cum ar putea pretinde unii oameni avand in vedere caracteristicile celor care sufera de albinism. Cu alte cuvinte, calul Albino poate arata ca un albinos, dar nu este un albinos, in adevaratul sens al cuvantului. Calul Albino este doar un cal de culoare alba - nimic mai mult, nimic mai putin.
Istoric recunoscut ca un cal regal, numai nobilii, eroii si alti membri ai familiei regale au avut dreptul de a merge in trecut cu un cal Albino sau alb. El Cid (un nobil castilian si lider militar), a folosit un cal alb in lupta legendara din Spania. Napoleon a avut, de asemenea, un grajd plin de cai albi. In plus, multi nobili in perioada Renasterii si-au comandat portrete calare pe un cal alb. Calul alb este simbolul elegantei, frumusetii, curajului, averii. Multi experti cred ca rasa americana Albino a inceput cu un armasar alb numit Old King. Acest cal alb, a avut multi manji de culoare alba chiar si atunci cand mamele au fost iepe non-alb. Old King a fost descendent din rasa araba Morgan, desi nu exista inregistrari pentru a verifica acest lucru; liniile sale, marimea si proportionalitatea, cu toate acestea, au fost tipice aceastei rase.
O alta asociatie, Clubul White Horse, este responsabila de colectarea cailor vii albinosi si experimentarea metodelor de reproducere la albinosi. Cal modern, Albino este folosit pentru echitatie si in zilele noastre.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Mai multe din această categorie: « Calul Abtenauer Andalusianul »

trclama pachet promo firme 600