Log in
  1. Despre IEPURI:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre IEPURI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la iepuri

Bolile non-infectioase comune la iepuri

Care sunt cateva dintre bolile comune la iepuri? Printre bolile comune intalnite la iepuri sunt cele care se refera la nas infundat, staza intestinala, paraziti, bolile dentare, cancer uterin si gatul inflamat.

Cele mai frecvente urgente la iepuri

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea iepuri

Medicina Preventiva la iepuri

Medicina Preventiva la iepuri

Vaccinarile de rutina nu sunt necesare pentru iepuri, dar controalele sanitar-veterinare si controalele anuale de scaun sunt recomandate.

next
prev

Ce trebuie sa stii despre iepuri

Iepurele domestic cu care suntem familiarizati, Oryctolagus cuniculus, este descendentul iepurelui salbatic european. Iepuriiau fost folositide secole in scopuri alimentare si pentru blana, darimportanta lorca si animale de companie este in continua crestere.

iepure mare angora

Exista peste 50 de rase din care sa putem alege in functie depreferinta estetica.Rase comune tinute ca animale de companie includ mai multe soiuride angora si iepuri pitici. Multe dintre rasele cu urechi lungi au urechi care atarna pana la pamant. Iepurii se pot imparti in 3 dimensiuni de baza: mari,mijlocii si mici. Docili si usor de crescut, iepurii sunt relativ usor de intretinut.Multi pot fi instruiti pentru a efectua trucuri si chiar pentru a merge in lesa. Ca si in cazul altor animale de companie succesul in cresterea sanatoasa, prevenirea si controlul bolilor consta in buna ingrijire. Bine intretinuti, iepurii ating o varsta medie de la 5 la 10 ani.

Retineti!

Atunci cand manipulati un iepure, prindeti pielea de deasupra regiunii umarului si gat cu o mana si sprijiniti picioarele din spate cu cealalta mana. Aceasta pozitie va preveni zgarierea dumneavostra cat si ranirea accidentala a coloanei vertebrale a iepurelui.

Stiati ca?Iepurii si rozatoarele pot fi diferentiate prin dintii lor. Iepurii au patru dinti incisivi superiori,in timp ce rozatoarele au doar doi. Cand tineti un iepure, mentineti intotdeauna picioarele din spate sprijinite pentru a impiedica ranirea. 


Adapostirea

 

Iepurii pot fi adapostiti in casa si dresati(antrenati) usor. Puteti folosi o cutie cu nisip, hartie granulata sau resturi organice netoxice.
Iepurilor le poate fi permis accesul in casa si pot fi usor dresati unde sa-si faca nevoile.Daca cutia cu nisip poate fi folosita,utilizati numai hartie granulata sau resturi organice, non-toxice. Argila sau pietrisul pot fi ingerate, avand efecte daunatoare.
Iepurii pot fi la fel de jucausi si distractivi ca si orice alt animal de casa, catel sau pisica. Daca iepurele este crescut intr-o cusca, asigurati-va ca are destul spatiu de deplasare. Custile de metal pot fi achizitionate din comert sau pot fi confectionate acasa din plasa de sarma.

Podeaua custii va fi acoperita cu talas sau paie. Fecalele si urina trebuie indepartate zilnic, pentru a mentine curatenia. Pentru a asigura o mai buna igiena puteti plasa o tava cu nisip pentru pisici sub podeaua custii metalice, pentru a capta urina si fecalele care pot trece prin plasa. Custile ar trebui sa fie plasate in zone bine ventilate pentru a preveni acumularea de vapori de amoniac de la urina. Daca este tinutin aer liber, se va asigura protectieimpotriva vantuluisi a altor factori de mediu. Iepurii se adapteaza bine la temperaturi care variaza intre 18 si 26 de grade Celsius. Temperaturile de peste 30 de grade nu sunt bine tolerate.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:48
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « Medicina Preventiva la iepuri

trclama pachet promo firme 600