Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Cercetatorii descopera tratamentul biologic pentru bolile uterine ale vacilor - Studiul ar putea ajuta si oamenii

Microparticulele de chitosan distrug bacteriile din uterul vacii, raporteaza cercetatorii, care sugereaza de asemenea ca aceste microparticule ar putea la un moment dat fi utilizate pentru a ajuta oamenii care s-au imbolnavit de la mancarea contaminata cu E.coli, dar pentru aceasta este necesara o cercetare ulterioara. Un cercetator de la Universitatea din Florida, Institutul pentru Alimente si Stiinte Agronomice si colegii acestuia sunt mult mai siguri acum de faptul ca noul tratament biologic ar putea preveni bolile uterine de la vacile de lapte, lucru care ar putea imbunatati siguranta alimentara pentru oameni.

Kwang Cheol „KC” Jeong, asistent profesor de la UF/IFAS, departamentul de Stiinte animale si Klibs Galvao, un profesor asociat la UF Colegiul de Medicina Veterinara si echipa acestora, au efectuat experimente in laborator intai, apoi, pentru acest studiu, au mers in teren.

Jeong, care este de asemenea afiliat la Institutul de dezvoltare al patogenilor al UF, a studiat bolile uterine deoarece acestea pot determina infertilitatea la vaci, scaderea productiei de lapte si pentru ca acele maladii sunt deseori legate de bacterii.

Pentru studiul nou publicat, Jeong si Galvao au efectuat cercetarea la ferma de lapte Alliance, o ferma comerciala din Gilchrist, la aproximativ 48 km  in vestul Gainesville, unde acestia au infuzat microparticulele de chitosan – un material antimicrobian realizat din cochilii de creveti dizolvate – in uterul bolnav al vacii. Acestia au descoperit ca chitosanul a scazut nivelul mai multor bacterii patogene, inclusiv al Fusoscobacteria necrophorum, din uter si prin urmare a vindecat metrita, o inflamatie a uterului.

Ultimul studiu al lui Jeong investigheaza mai departe unele concluzii pe care le-a constatat in studiul pe care l-a publicat in anul 2014.

„Am realizat studii ulterioare la animale pentru a vindeca boala, care este foarte importanta”, a spus Jeong. „Este un progres important deoarece majoritatea datelor de laborator nu sunt repetate la nivelul situatiilor reale. Totusi, munca noastra a aratat faptul ca microparticulele de chitosan pot fi traduse intr-un tratament clinic pentru animale si chiar pentru oameni”.

Cand va fi achizitionat in magazine, chitosanul poate fi utilizat pentru a trata multe afectiuni, de la obezitate la anemie. „Pe cont propriu, chitosanul functioneaza la nivelul pH-ul acid”, spune Jeong. Pentru bovine, echipa lui Jeong a dezvoltat microparticulele de chitosan, care functioneaza la un pH neutru si acid, deoarece uterul vacilor are un pH neutru.

Descoperirile din ultimul studiu sugereaza faptul ca microparticulele de chitosan distrug bacteriile din uter, spune el. Ar putea fi posibil la un moment dat ca particulele de chitosan sa poata fi utilizate pentru a trata oamenii, cand acestia s-au imbolnavit in urma consumului de hrana contaminata cu E. coli, dar este necesara o cercetare ulterioara.

„Odata ce bacteria devine rezistenta, fie in ferme, fie in spitale sau in mediu, acestea pot infecta oamenii, prin intermediul apei, hranei sau prin contact direct cu fecalele”, spune Jeong.

Mai mult, unele antibiotice utilizate pentru a trata oamenii si animalele distrug bacteriile bune si cele rele. „Oamenii de stiinta pot utiliza descoperirile din studiul de la UF pentru a incepe dezvoltarea unor medicamente mai bune care vizeaza patogenii dar care sunt benefici pentru bacteriile de natura buna”, arata Jeong.

Noul studiu este publicat in Jurnalul Biomaterials.

  • Tipul de boala: Neclasificata
  • Agentul patogen: Neclasificat
  • Rasele receptive: Toate rasele
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro

trclama pachet promo firme 600