Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Ce fel de ferma de porci imi fac?

Ce fel de ferma de porci imi fac?

De aici lucrurile vor lua o cu totul alta dimensiune. Daca ati dapasit cu bine stadiul anterior si aveti idee...

next
prev

Cu ce incepem pentru o ferma de porci?

Pasul de a construi si administra o ferma de porci este unul decisiv. O ferma de porci este o alegere importanta pentru un fermier. Amploarea investitiei necesara pentru a asigura o exploatare eficienta econimic cat si respectarea prevederilor legislative sunt factori decisivi in luarea unor decizii corecte. Este bine sa va ganditi temeinic. Evaluati cat mai multe posibilitati pentru a "taia o data" si nu dupa. Deciziile neinspirate sunt de obicei foarte costisitoare.

ferma porci 1Atentie: nu exista un expert in ceea ce vreti voi sa faceti. Exista experti in amenajarea unei anumite tehnologii si a unui anumit tip de adapost. Experti intr-o anumita alimentatie sau experti in anumite boli ale porcilor. Un personaj care vine sa va explice ca e expert in porci si cresterea porcilor de cele mai multe ori este un impostor. Nici ceea ce va prezentam noi in aceste materiale nu este o expertiza care trebuie luata ca o lege demiurgica. Este doar un punct de vedere bazat pe o analiza a unor surse bibiliografice, corelata cu o anumita experienta in cresterea porcilor, urmarirea atenta a unor greseli realizate de noi sau de altii pe parcursul vietii.

Toate aceste informatii, indiferent de sursa trebuie luate ca atare, analizate. Dumneavoastra sunteti singurul in masura sa stiti ce doriti si cat doriti sa investiti in aceasta afacere. Deci dvs trebuie sa deveniti expertul in propria dvs afacere. Din pacate astfel, acest demers va deveni o afacere profitabila pentru dvs in domeniul zootehniei. Studiati, experimentati, cereti pareri, cititi si analizati cat mai multe variante, consultati-va cu alti fermieri sau muncitori din aceste ferme.

Primul pas este viziunea.
Este necesar sa va faceti o idee clara despre cum trebuie sa construiti, amenajati sau renovati o ferma de porci. O idee clara este esentiala. In aceasta idee trebuie sa stiti de unde porniti si care sunt pasii esentiali pentru urmatorii 3-5-10 ani. Doar daca aveti o pozitie financiara potenta si consistenta atunci puteti sa va ganditi la toate din primul an. Dar realitatea ne arata ca in primii 3 ani este necesara o investitie aproape continua dupa care va urma perioada de maturizare a afacerii.

Al doilea pas esential este intelegerea legislatiei.
Cresterea porcilor este o afacere "pe muchie de cutit" Din doua motive esentiale. Primul este ca alimentatia porcilor este concurenta alimentatiei omului si pasarilor. Aceste trei specii concureaza pe acelasi segment de alimente fapt care presupune luarea in calcul a preturilor si a cantitatilor produse. Al doilea element sunt prevederile legislative. Permanent in evolutie, permanent create pentru fi in concordanta cu realitatile tehnologice, de exploatare si de sanatate. Este complicat sa fii de acord cu sutele de pagini de legislatie care au ajuns sa reglementeze cele mai mici detalii. Pe de alta parte trebuie sa intelegem ca legislatie este realizata pentru a reglementa acest "joc", cu alte cuvinte toti trebuie sa respectam aceleasi reguli pentru reusi impreuna.

Este greu de inteles dar este o realitate care trebuie respectata. Ganditi-va ca masurile de biosecuritate pe care le respecta sau nu vecinul pot sa va salveze sau nu efectivul. Reflectati la faptul ca o carne de calitate livrata la abatorul cu care colaborati ajuta atat abatorul cat si pe dvs deoarece acesta va reusi sa vanda carne repede si bine in profitul tuturor o perioada lunga de timp. Cumparatorii de carne vor fi multumiti de calitatea acesteia, abatorul va avea clienti iar dvs veti avea unde sa taiati porcii. Pe de alta parte tendinta vanzatorilor de carne este de a avea contract direct cu ferme unde se respecta atent normele de protectie si bunastare a porcilor pentru a vinde carne "fara stress" care este cu siguranta mult mai buna si eficienta economic. Cu alte cuvinte, legislatia trebuie inteleasa si aplicata nu doar "aplicata" pentru a evita inspectiile. Aceasta poate merge o data sau de mai multe ori. Dar in realitate care poate fi efectul atunci cand te astepti mai putin?


Sa continuam cu celelalte aspecte esentiale, necesare intr-o o decizie corecta pentru un inceput reusit:
• Alegerea locatiei
• Tipul de ferma deschisa / inchisa
• Locatii multiple
• Sistemul tehnologic de lucru
• Sistemul de adaposturi
• Reproductia
• Studiul de specialitate

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:51
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: Alegerea locatiei unei ferme de porci »

trclama pachet promo firme 600