Log in
 1. Despre Cai:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la cai

Anemia la manjii nou-nascuti

Isoerythyolysis neonatala (sau NI) este o boala de sange a manjilor nou-nascuti. Ea se manifesta in primele zile de nastere si este rezultatul unei discrepante intre sangele iepei si cel al manzului, datorata faptului ca femela produce anticorpi diferiti de cei ai manzului.

Cele mai frecvente urgente la cai

Intoxicatiile cu ghinda la cai

Imprejurimile cu stejari prezinta un risc de sanatate pentru cal? In timp ce multe animale salbatice depind de ghinda pentru nevoile lor nutritionale, ghinda prezinta un risc de toxicitate la unele animale, inclusiv la cai, vite, capre si oi. Desi bovinele sunt mult mai sensibile la toxinele din ghinda, la cai, cantitati mari de ghinda ingerate pot provoca boli grave...

Cele mai citite articole despre ingrijirea cailor

Cand sa apelati la veterinar: colici, rani si claudicatie

Cand sa apelati la veterinar: colici, rani si claudicatie

Colica se refera la orice durere abdominala. Semnele includ privirea indreptata spre flanc, lovirea cu copita, intinderea fortata, pozitie de...

Cele mai citite articole despre rasele de cai

Andalusianul

Andalusianul

Cunoscuta oficial ca Rasa pura spaniola, Andalusianul isi are originile in Spania secolelor trecute. Andalusianul, rezultat partial al eforturilor de...

next
prev

Cuiul antimicrobian, „un pas urias” in dezvoltarea sanatatii copitei

A fost lansata prima potcoava care utilizeaza cu succes tehnologia invelisului din cupru pentru a inhiba si restrange patrunderea si proliferarea bacteriilor la nivelul copitei cabaline.

Copitele

 • [Stanga] Semnele negricioase si craparea copitei in jurul gaurilor vechi de la caiele, inainte de prima utilizare a caielelor Liberty Cu.
 • [Dreapta] O diferenta marcanta in innegrirea peretelui copitei dupa potcovire si in imbunatatirea sanatatii copitei. (faceti click pentru marirea imaginii)

 

Potcoavele Liberty Cu sunt fabricate de catre Kerckhaert si distribuite de-a lungul Marii Britanii prin intermediul furnizorului de materiale pentru fierarie Stromsholm.

Reducerea riscului de infectie

Controlul patrunderii bacteriilor la nivelul peretilor copitei prin intermediul caielelor reduce riscul infectiilor si ajuta la mentinerea unei copite puternice si sanatoase, sustin reprezentantii companiei. 

Directorul manager al Stromsholm, Carl Bettison, a afirmat ca a fost incantat de produs. „Multi cai prezinta probleme ale peretilor copitei, dupa cum deducem din vanzarea unui numar mare de suplimente specifice pentru problemele copitelor“, sustine acesta.

„Cuiul Liberty Cu este unicul produs de acest tip, iar proprietatile sale antibacteriene ofera deja beneficii. In combinatie cu materiale din fier de calitate, acesta este un pas urias in imbunatatirea sanatatii copitelor cailor.“ 

Ultima modificareVineri, 15 Februarie 2019 07:37
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600