Log in
  1. Despre Ovine & Caprine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre Ovine & Caprine
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Ovine & Caprine

Limfadenita cazeoasa la oi

Preventia este cea mai ieftina cale de mentinere a sanatatii efectivelor. Consultarea medicului veterinar este esentiala atunci cand vine vorba de sanatatea efectivelor de animale.

Cele mai citite articole despre ingrijirea Ovine & Caprine

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Oile se imbolnavesc si ele, ca orice alt animal, dar mor mai putine, daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul...

Utilizati cuvintele cheie pentru a gasi informatii despre Ovine & Caprine

next
prev

Descoperirile din domeniul geneticii ovine ar putea ajuta fermierii sa produca animale mai sanatoase.

Ultimele descoperiri din domeniul codului genetic al oilor ar putea ajuta fermele de reproductie sa imbunatateasca starea de sanatate si productivitatea animalelor. Oamenii de stiinta de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh au mapat genele care se activeaza sau dezactiveazain diverse tesuturi si organe din corpul unei oi. Descoperirile lor au adus intr-o lumina noua complexitatea biologiei animale, incluzand si descoperiri legate de functia unor gene responsabile pentru imunitate si pentru calitatea carnii.

Ultimele descoperiri din domeniul codului genetic al oilor ar putea ajuta fermele de reproductie sa imbunatateasca starea de sanatate si productivitatea animalelor. Oamenii de stiinta au mapat genele care se activeaza sau dezactiveaza in diverse tesuturi si organe din corpul unei oi. Descoperirile lor au adus intr-o lumina noua complexitatea biologiei animale, incluzand si descoperiri legate de functia unor gene responsabile pentru imunitate si pentru calitatea carnii. Cercetatorii sustin ca aceste descoperiri ar putea eventual sa ajute cu informatii pretioase pepinierele care au ca scop imbunatatirea efectivelor de animale ale fermierilor.

Oile prezinta mai mult de 20.000 de gene diferite, insa nu toate se exprima in fiecare tip de tesut din corp. Echipa de cercetatori s-a concentrat pe materialul genetic numit ARN, care reprezinta un produs intermediar in procesul de decodificare a ADN-ului in sinteza proteinelor si moleculelor care alcatuiesc celulele si tesuturile.

ARN-ul serveste la decodificarea functiei de exprimare a genelor la nivelul fiecarui tesut in parte, la un moment dat. Cercetatorii de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii Edinburgh au analizat ARN-ul total produs in fiecare tip de tesut din corpul oii. Rezultatele lor reprezinta un urias pas inainte catre descifrarea modului in care informatia genetica a oilor le influenteaza trasaturile fizice.

Aceste descoperiri aduc si informatii noi legate de functia a sute de gene al caror rol nu era pana atunci cunoscut. Pe baza rezultatelor studiilor a fost alcatuita o baza de date online, accesibila cercetatorilor care lucreaza oriunde in lume. Oamenii de stiinta spera ca aceste resurse sa ajute la intelegerea mai aprofundata a structurii genetice a oilor. Proiectul aduce o contributie uriasa la initiativa globala FAANG (Functional Annotation of ANimal Genomes).

Acest studiu, publicat in PLOS Genetics, a fost sustinut de Consiliul pentru Cercetare in Biologie si Biotehnologii (Biotechnology and Biological Research Council / BBSRC) Institutul Roslin a mai beneficiat si de finanţare strategica din partea BBSRC.

Profesorul David Hume, de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh, cel care a initiat acest proiect, a precizat: ”Proiectul reprezinta cea mai consistenta resursa de acest tip. Analiza comparativa ulterioara va oferi informatii care sa ne ajute sa intelegem functiile genelor la toate speciile de animale mari, inclusiv la om.”

Dr. Emily Clark, de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh, coordonatoarea acestui proiect, a precizat: ”Oile stau la baza economiei rurale in Regatul Unit si joaca un rol esential in agricultura sustenabila din toata lumea. Noile resurse reprezinta un pas important catre intelegerea modului in care informatia genetica a oilor influenteaza trasaturile fizice ale acestora si asigura o baza pentru utilizarea acestor informatii in generarea unor imbunatatiri sustenabile ale productivitatii animalelor de renta.”

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

trclama pachet promo firme 600