Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Hipotermia la vitei

Hipotermia la vitei

Un studiu facut de Sistemul National de Monitorizare a Sanatatii Animale din SUA a aratat ca, in 2007, media mortalitatii la viteii pre-intarcati in ferme a fost de 7,8%. Moartea viteilor a rezultat in mare parte ca urmare a unor infectii respiratorii sau a diareei. Infectiile respiratorii pot porni de la o distocie si de la conditiile precare de mediu, chiar de la fatare.

In timpul sezonului rece, distocia si hipotermia (stressul datorat frigului) sunt motivele principale de deces la vitei.

Tipuri de hipotermie:

Hipotermia treptata - aceasta forma de hipotermie consta intr-o pierdere constanta de caldura a corpului intr-un mediu rece, prin respiratie, transpiratie si lipsa blanii potrivite sau a protectiei impotriva vremii reci.

Hipotermia Acuta - este cea mai frecventa dupa fatare, cand exista o pierdere rapida a caldurii corpului din cauza stratului umed de pe blana, intr-un mediu rece. Cauze suplimentare ale hipotermiei acute pot include fatarea in conditii de zapada sau pe teren umed sau lasatul vitelului in ploaie, in mediu rece.

Niveluri de hipotermie

Hipotermia usoara - apare atunci cand temperatura corporală scade sub normal - care este 38.611ºC pentru viteii de lapte.
Hipotermia severa - apare atunci cand temperatura scade sub 17.778ºC.
In acest moment, organele vitale incep sa se raceasca iar semnele de viata pot fi dificil de detectat.

Cum sa detectezi si sa protejezi viteii de hipotermie

Viteii nu pot da semne vizibile intotdeauna ca sufera de hipotermie. De aceea, monitorizarea temperaturii corporale ale acestora te va ajuta sa determini nivelul de hipotermie de care sufera acestia. Adu temperatura corpului viteilor cat mai aproape de normal. Foloseste prosoape uscate si paturi pentru a usca viteii. Hranirea viteilor hipotermici cu colostru cald ajuta la incalzirea acestora de la interior spre exterior.Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:55
Veterinarul Ferma

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin, exploateaza si iubesc animalele de ferma. 

Website www.ferma.veterinarul.ro

trclama pachet promo firme 600