Log in

Agresivitatea la scroafele gestante -Cum puteti controla agresivitatea intr-un grup de scroafe gestante 



Agresivitatea este inevitabila la scroafele gestante adapostite in acelasi grup, indiferent de spatiu, dimensiunea grupului, de spatiul alocat pentru odihna sau de regimul de hranire. Agresivitatea la scroafe este de scurta durata. Agresivitatea este mai intensa in timpul primelor ore de coabitare si scade vizibil dupa 24 de ore de la introducerea in grup. Un lot stabil se va forma la o saptamana de la constituirea acestuia. Cu toate acestea, agresivitatea intensa initiala este in detrimentul bunastarii animalelor cat si a productiei la scroafe.

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Desigur ca prima dorinta a unui proprietar al unei ferme de porci este sa fie cat mai aproape de el aceasta ferma si amplasata pe pamantul proprietate. Daca locatia probabila va intruni toate conditiile esentiale, puteti sa o luati in considerare. Mai bine concentrati-va insa sa raspundeti la cateva probleme esentiale pentru amplasarea unei ferme de porci:

Amplasarea fermelor

Amplasarea unitatilor zootehnice se stabileste pe baza unor studii temeinice. Poate parea o gluma, dar avem zeci de exemple de amplasare a fermelor care au fost construite acolo unde avea omul proprietatea, fara a tine cont de nici un alt aspect. Resursele financiare angrenate ulterior in corectarea sau atenuarea unor efecte datorate proastei amplasari sunt uriase si duc de cele mai multe ori la falimentul fermei.

Biosecuritatea in fermele de taurine

In Romania biosecuritatea este privita ca un fenomen abstract si total impotriva fermierului. Este foarte ciudata aceasta abordare din partea fermierului care priveste masurile de biosecuritate ca o imensa povara, inutila, neinteleasa si fara nici un rezultat pentru el.

Biosecuritatea pentru crescatoriile de porumbei

Pentru cei care nu inteleg termenul „biosecuritatii”, vom oferi urmatoarele lamuriri. In termeni simpli, „biosecuritatea” este ceea ce faci pentru a opri raspandirea bolii in interiorul si catre crescatoria ta. Pe o scara mai larga, aceasta este un sistem formal de oprire a miscarii unei bacterii sau virusuri de la un animal la altul, de la o crescatorie la alta, sau, in unele cazuri, de la o persoana la alta. Masurile de biosecuritate nu sunt neaparat scumpe. De fapt, cu exceptia costului unor produse dezinfectante si, probabil, pentru cei care si le doresc, halate de unica folosinta, palarii si invelitoare de pantofi, costurile de biosecuritate pot fi controlate, iar acestea ar trebui sa fie minime. In cele mai multe cazuri, crescatoriile pot fi adaptate foarte ieftin si rapid pentru a pune in aplicare masuri de biosecuritate adecvate, chiar daca este necesara construirea de baricade sau garduri.

Biosecuritatea: principii generale privind operatiunile de crestere a animalelor

Procedurile de biosecuritate sunt puse in aplicare pentru a impiedica introducerea agentilor patogeni si reducerea impactului pericolelelor biologice si chimice. In operatiunile de crestere a animalelor in care se produce mancare, biosecuritatea este de asemenea importanta pentru protejarea lantului alimentar de boli cu impact asupra sanatatii publice.

Calitatea furajelor factor determinat al productiei

Pentru o ferma care creste vaci cu o productie mare de lapte, furajul trebuie inteles ca o materie prima care se tansforma in lapte. De sortimentul de furaje, si mai ales de calitatea acestora, depinde in cea mai mare masura atat nivelul productiei de lapte cat si starea de sanatate a vacilor. In aceeasi ordine de idei, trebuie spus ca nu poate fi conceputa o ferma de vaci rentabila, fara asigurarea unor furaje de buna calitate si in cantitati suficiente.

Cand sa apelati la veterinar: colici, rani si claudicatie

Colica se refera la orice durere abdominala. Semnele includ privirea indreptata spre flanc, lovirea cu copita, intinderea fortata, pozitie de urinare, culcatul si / sau de rostogolirea. Sunati medicul veterinar imediat daca semnele de colica persista timp de mai mult de cincisprezece - treizeci de minute, daca semnele sunt severe (rostogolire), sau in cazul in care colica nu se imbunatateste cu mersul.

Capacitatea lactatiei de a prezice calitatea laptelui la vacile de lapte

Calitatea colostrumului – laptele bogat in nutrienti pe care viteii nou-nascuti ai vacilor de lapte il beau la inceput de la mamele lor – poate fi prevazuta in functie de performantele de lactatie precedente ale mamei si in functie de climatul ambiental, conform cu noile cercetari ale Statiei Agricole Experimentale NH a Universitatii din New Hampshire.

Ce fel de ferma de porci imi fac?

De aici lucrurile vor lua o cu totul alta dimensiune. Daca ati dapasit cu bine stadiul anterior si aveti idee ce si unde veti construi acum va veti convinge ca a creste porci este in fapt o industrie care tine de sanse, tehnologie, experienta si multa planificare.

Ce trebuie sa stii despre iepuri

Iepurele domestic cu care suntem familiarizati, Oryctolagus cuniculus, este descendentul iepurelui salbatic european. Iepuriiau fost folositide secole in scopuri alimentare si pentru blana, darimportanta lorca si animale de companie este in continua crestere.

Consideratii pentru fan pe timp de iarna

Momentul de administrare al fanului este deja inceput si oferirea balotilor rotunzi cu siguranta va face munca mult mai usoara. Sistemele mari de hranire cu baloti sunt destinate minimalizarii muncii dar nu a pierderilor. Majoritatea producatorilor administreaza fan intr-un fel de jgheab de hranire, dar stiati ca tipul de jgheab poate afecta cantitatea de fan care se pierde?

Cresterea pasarilor de curte - amenajarea si ventilatia adaposturilor

Cresterea pasarilor de curte poate fi o experienta placuta pentru persoanele implicate in aceasta activitate. Totusi, oamenii obisnuiti nu sunt constienti de timpul, efortul si cunostintele necesare pentru succesul unei astfel de activitati. In acest articol dedicat managementului de baza vom acoperi subiecte precum amenajarea, achizitionarea puilor de gaina, clocirea oualor, ingrijirea zilnica si controlul pradatorilor. 

Cresterea porumbeilor de casa

Cresterea porumbeilor de casa este un hobby agreat de foarte multi oameni. Porumbeii sunt animale bune de companie. Cresterea porumbeilor nu este un lucru usor de realizat. Pentru a fi in forma, acestia au nevoie de curatenie si hrana adecvata. Ei trebuie vaccinati la un interval regulat de timp; in cazul in care acestia nu sunt ingrijiti corespunzator sunt predispusi sa dezvolte o serie de boli.

Cu ce incepem pentru o ferma de porci?

Pasul de a construi si administra o ferma de porci este unul decisiv. O ferma de porci este o alegere importanta pentru un fermier. Amploarea investitiei necesara pentru a asigura o exploatare eficienta econimic cat si respectarea prevederilor legislative sunt factori decisivi in luarea unor decizii corecte. Este bine sa va ganditi temeinic. Evaluati cat mai multe posibilitati pentru a "taia o data" si nu dupa. Deciziile neinspirate sunt de obicei foarte costisitoare.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600