Log in

Intr-o ferma din apropierea Moscovei, s-au testat ochelari VR pentru vaci

Tendinta globala catre computerizarea universala simplifica mult procesele de lucru in multe domenii si permite obtinerea unor rezultate fara precedent. Producatorii de lapte rusi nu sunt departe de standardele mondiale si unt chiar pregatiti sa ofere solutii noi si neasteptate pietii, se arata pe website-ul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Regiunea Moscova.

Un prototip de ochelari de realitate virtuala a fost testat intr-o ferma din Regiunea Moscova pentru a imbunati conditiile vacilor.

Procesul tehnologic ca instrument de productie eficient

Combinatia experientei cu tehnologia este cheia dezvoltarii durabile a industriei. Pentru a rezolva problemele presante in productia de lapte, expertii sunt tot mai implicati, ceea ce a atras colaborarea cu specialisti din domeniul tehnologiilor IT.

Cercetatorii au inceput sa acorde mai multa atentie starii emotionale a animalelor. Exemple de ferme de lapte din diferite tari arata ca, intr-o atmosfera calma, cantitatea si calitatea laptelui creste semnificativ. Fermierii din SUA si nu numai au inceput sa monteze perii rotative in ferme, de care vacile se scarpina si se maseaza. In Europa se utilizeaza sisteme robotizate pentru a asigura circulatia libera a animalelor in ferme. In unele ferme din Rusia, fermierii au instalat echipamente audio pentru a difuza muzica clasica, al carei efect relaxant este si un beneficiu pentru productia de lapte.
Angajatii uneia din cele mai mari ferme din Regiunea Moscova, impreuna cu specialisti IT au decis sa efectueze un experiment, dupa ce au studiat efectul realitatii virtuale si au dezvoltat un prototip de ochelari VR pentru vaci.

Studiile externe confirma importanta bunastarii la vacile de lapte

Conform unei analize a bunastarii vacilor de lapte a angajatilor de la Universitatea Wageningen din Olanda, conditiile de mediu au un impact semnificativ asupra sanatatii vacilor si, in consecinta a calitatii si cantitatii de lapte produs. Aceste constatari sunt confirmate si de cercetatorii de la Colegiul Rural din Scotia. Pe baza interviurilor realizate cu fermierii care folosesc diverse sisteme pentru imbunatatirea bunastarii animalelor, a fost formulata o relatie intre experienta pozitiva, inclusiv cea emotionala a vacilor si efectul pozitiv asupra productiei de lapte.

realitate virtuala vaci lapte

Procesele trebuie sa tina cont nu numai de forma, ci si de continut

Dezvoltatorii studioului de realitate virtuala, in cooperare cu medicii veterinari si consultantii din productie, au adaptat ochelarii VR umani tinand cont de caracteristicile structurale ale capului vacii. Pe baza a numeroase studii asupra vederii bovinelor, care au aratat perceptia vacilor asupra nuantelor rosii din spectru si a tonurilor de verde si albastru mai pale, arhitectii realitatii virtuale au creat, un program unic pentru simularea unui camp de vara.
Imbunatatirile tehnologice ar trebui sa afecteze industria, in ansmablu. In timpul primului test, expertii au inregistrat o scadere a anxietatii si o crestere a starii emotionale de spirit a efectivului. Impactul ochelarilor VR asupra productiei de lapte va fi studiat intr-o cercetare separata.
Milknews a făcut teste experimentale la ferma RusMoloko din cartierul urban Ramensky.

Sursa: Ministry of Agriculture and Food Moscow

 

Ultima modificareJoi, 28 Noiembrie 2019 09:46
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

Articole înrudite

 • Planificarea alimentatiei pentru vaci si oi - partea a doua

  Potrivirea cantitatii si a calitatii furajelor „de casa” si a hranei achizitionate cu cerintele de productie ale animalelor este esentiala pentru functionarea unei afaceri de productie. Potrivirea echilibrului corect este cruciala pentru generarea unui sistem eficient care are un impact daunator minim asupra mediului in timp ce optimizeaza randamentul animalelor. 

 • Studiu privind consumul de antibiotice in fermele din Marea Britanie

  Initiativa veterinara de ameliorare a sanatatii si bunastarii animalelor din ferma va reduce necesitatea utilizarii antibioticelor ca si mijloc de tratament. Expertii recomanda utilizarea analizei comparative pentru identificarea fermelor in care se utilizeaza frecvent antibiotice. Rezultatele asigura informatii suplimentare si potentiale cai prin care utilizarea antibioticelor poate fi redusa.

 • Planificarea alimentatiei pentru vaci si oi - prima parte

  Potrivirea cantitatii si a calitatii furajelor „de casa” si a hranei achizitionate cu cerintele de productie ale animalelor este esentiala pentru functionarea unei afaceri de productie. Potrivirea echilibrului corect este cruciala pentru generarea unui sistem eficient care are un impact daunator minim asupra mediului in timp ce optimizeaza randamentul animalelor. 

 • Legatura dintre cresterea intensiva a bovinelor si tuberculoza 

  Studii recente arata ca au risc crescut de TBC bovin este asociat cu cresterea intensiva a animalelor, cum ar fi supradimensionarea efectivelor, productia de porumb, reducerea gardurilor vii, utilizarea de furaje insilozate.

  Un studiu realizat de Universitatea din Exeter, finantat de BBSRC si publicat in revista Royal Society Journal Biological Letters, a analizat datele obtinute de la 503 ferme in care s-a constatat o scadere a tuberculozei la bovine, alaturi de datele obtinute de la 808 de ferme de control din zonele cu risc ridicat pentru tuberculoza. 

 • Reducerea poluarii cu amoniac de la bovine

  Tehnicile de reducere a emisiilor de NH3 includ tipul de podea, curatarea podelei si spalarea acestora cu apa si acidifierea gunoiului de grajd.

trclama pachet promo firme 600