Log in
Veterinarul Ferma

Veterinarul Ferma

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin, exploateaza si iubesc animalele de ferma. 

Website URL: http://www.ferma.veterinarul.ro

Primele 100 de zile de lactatie

 

Primele 100 de zile dupa fatare pot fi calificate drept "Zona marilor accidente" si corespund etapei in care a avut loc fatarea, s-a realizat expluzarea invelitorilor, are loc involutia uterina, se definitiveaza mamogeneza si lactopoeza, are loc cresterea curbei de lactatie, trebuie sa se rea ciclurile sexuale si se executa insamantarea sau monta naturala dupa cel de-al doilea ciclu sexual.

CALUL ARAB, un cal inteligent

Calul Arab reprezinta una dintre cele mai cunoscute si respectate rase de cai. Este foarte admirat pentru inteligenta sa, atitudinea, rezistenta si trasaturile sale fine. Desi nu face parte din fondul genetic de provenienta al tuturor celorlalte rase de cai, calul Arab a fost folosit in numeroase proiecte de hibridare pentru a imbunatati trasaturile genetice ale celorlalte rase.

Calitatea furajelor factor determinat al productiei

Pentru o ferma care creste vaci cu o productie mare de lapte, furajul trebuie inteles ca o materie prima care se tansforma in lapte. De sortimentul de furaje, si mai ales de calitatea acestora, depinde in cea mai mare masura atat nivelul productiei de lapte cat si starea de sanatate a vacilor. In aceeasi ordine de idei, trebuie spus ca nu poate fi conceputa o ferma de vaci rentabila, fara asigurarea unor furaje de buna calitate si in cantitati suficiente.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600