Log in

Presarea lanii de oaie in baloti rotunzi, la o ferma din Austria

Un film despre presarea lanii in baloti rotunzi, realizat intr-o ferma din Austria a fost startul unei discutii ridicate de medicul veterinar Razvan Oachis pe pagina sa de pe o retea de socializarea. Filmul prezenta presarea lanii de oaie in baloti rotunzi. 

Descrierea filmului pe pagina de Youtube: "Functioneaza presarea lanii in baloti rotunzi si daca da,  cine o face? - Raspunsul la aceasta intrebare l-am gasit cu privire la ferma lui Roman Berger in Austria Superioara. O data pe an isi tunde cele 200 de oi merino. Cu presa rotunda Krone, un pachet Vario 1500, preseaza apoi lana in baloti rotunzi. Astfel, el poate economisi spatiu pentru colectia de lana. Ni s-a permis sa insotim aceasta utilizare neobisnuita cu aparatul foto."

Medicul veterinar, Razvan Oachis: 

Prezinta o idee, balotarea lanii ca metoda de pastrare, intr -o ferma din Austria. 25 de hectare de teren ,200 de oi Merinos, si acesti fermieri au ce pare de necrezut, utilaje de ultima generatie, ferma de revista, totul lucrand doar in familie.

Media

 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

Articole înrudite

 • Descoperirile din domeniul geneticii ovine ar putea ajuta fermierii sa produca animale mai sanatoase.

  Ultimele descoperiri din domeniul codului genetic al oilor ar putea ajuta fermele de reproductie sa imbunatateasca starea de sanatate si productivitatea animalelor. Oamenii de stiinta de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh au mapat genele care se activeaza sau dezactiveazain diverse tesuturi si organe din corpul unei oi. Descoperirile lor au adus intr-o lumina noua complexitatea biologiei animale, incluzand si descoperiri legate de functia unor gene responsabile pentru imunitate si pentru calitatea carnii.

 • Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

  Oile se imbolnavesc si ele, ca orice alt animal, dar mor mai putine, daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul corect si trateaza oaia in cel mai eficient mod. Diagnosticul corect este cel mai dificil. Acesta necesita experienta, iar singura cale de a obtine experienta este de a depune efort. Consultarea medicului veterinar specialist este singura metoda prin care veti ajunge la un diagnostic cat mai aproape de adevar.

 • ANSVSA avertizeaza: Masuri obligatorii pe care trebuie sa le respecte crescatorii de animale in perioadele caniculare

   

  Proprietarii si detinatorii de animale au obligatia de a respecta anumite masuri specifice care sa asigure protectia si bunastarea animalelor si sa evite aparitia stresului termic asociat perioadei de vara.

 • Recomandari privind pregatirea campaniei de monta la specia ovina

  Cresterea ovinelor reprezinta o traditie, multiseculara, fiind activitatea de baza in majoritatea judetelor din tara noastra, unde alaturi de cresterea acestei specii, se practica activitati traditionale privind prelucrarea unor produse din lapte, carne, lana, cu un pronuntat caracter specific local (branzeturi, sau alte sortimente din lapte si carne, imbracaminte, articole artizanale, instrumente pentru prelucrarea produselor (obiectele de inventar ale stanii, ateliere de cojocarie, confectionarea palariilor traditionale, ateliere pentru tesaturi, etc).

trclama pachet promo firme 600