Log in
Monica Nita

Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Website URL:

Descoperirile din domeniul geneticii ovine ar putea ajuta fermierii sa produca animale mai sanatoase.

Ultimele descoperiri din domeniul codului genetic al oilor ar putea ajuta fermele de reproductie sa imbunatateasca starea de sanatate si productivitatea animalelor. Oamenii de stiinta de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh au mapat genele care se activeaza sau dezactiveazain diverse tesuturi si organe din corpul unei oi. Descoperirile lor au adus intr-o lumina noua complexitatea biologiei animale, incluzand si descoperiri legate de functia unor gene responsabile pentru imunitate si pentru calitatea carnii.

Riscurile de biosecuritate pentru cresterea pasarilor: identificarea miscarii si a fluxului in fermele de animale

Protocoalele de biosecuritate sunt utilizate pentru a preveni introducerea organismelor infectioase catre animalele din ferma si pentru a controla raspandirea bolilor in interior, si intre hambare si ferme. Analiza fluxului din fermele de animale este o cale sistemica de a planifica miscarea oamenilor, animalelor, hranei, alimentelor, materialelor, echipamentului si a aerului de ventilare in interiorul unitatilor si prin acestea si de la acestea. Analiza fluxului poate sa fie de asemenea utilizata pentru a stabili si a mentine biosecuritatea necesara si eficienta si de a realiza in siguranta planurile operationale si cele de gestionare.

Capacitatea lactatiei de a prezice calitatea laptelui la vacile de lapte

Calitatea colostrumului – laptele bogat in nutrienti pe care viteii nou-nascuti ai vacilor de lapte il beau la inceput de la mamele lor – poate fi prevazuta in functie de performantele de lactatie precedente ale mamei si in functie de climatul ambiental, conform cu noile cercetari ale Statiei Agricole Experimentale NH a Universitatii din New Hampshire.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600