Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale renunta la masurile propuse pentru cresterea porcilor
- Scris de Veterinarul Ferma
- Publicat în Ingrijirea suinelor
Initiativa ministerului a fost lansata in dezbatere publica in 29 ianuarie, prin proiectul de ordin nr. 24 / 2021, ulterior acesta suferind modificari printr-o noua versiune publicata in 17 februarie. In esenta, aceasta propunere intentiona sa continuie politica de marginalizare a cresterii porcilor la scara mica, prin limitarea la un efectiv de maximum 5 capete de porci la ingrasat in exploatatiile non-comerciale, excluzand reproductia in sistem gospodaresc. Totodata ministerul intentiona liberalizarea fara limite a exploatatiilor comerciale.
- Ustensile necesare: Nespecificat
- Activitate necesita specializare?: Nespecificat
- Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Articole înrudite
-
Agentia Europeana a Medicamentului concluzioneaza faptul ca produsele pe baza de oxid de zinc trebuie retrase de pe piata
Comitetul Agentiei Europene a Medicamentelor (AEM) pentru Produsele Medicinale de Uz Veterinar (CPMV) a ajuns la concluzia ca bilantul riscurilor si beneficiilor produselor medicale veterinare ce contin oxid de zinc si care sunt folosite pentru prevenirea diareei post-intarcare la purcei, este negativ, inclina catre riscuri si ca acest produs trebuie retras de pe piata.
-
Strategia de management al riscului biologic la porcine
Scopul acestui articol este acela de a servi ca model de referinta, astfel incat persoanele implicate in industria cresterii porcilor sa inteleaga etapele care pot fi urmate pentru a inlatura riscul de transmitere a bolilor infectioase. Strategia de management al riscului biologic (MRB) este esentiala pentru toate fermele de porci, indiferent de marimea acestora sau de sistemul de crestere folosit. Riscul de transmitere a bolilor infectioase nu poate fi niciodata eliminat complet. Constientizarea completa a tuturor riscurilor este esentiala pentru limitarea riscului asociat cu bolile infectioase endemice, nou aparute sau exotice. Acest document ilustreaza cele mai bune „practici standard de operare” pentru o gama larga de sisteme de crestere a porcinelor.
-
Sacrificarea scroafelor: luam in calcul toti factorii?
Atunci cand sunt examinate fisele de reproducerese poate observa o larga diversitate a motivelor si nivelurilor de sacrificare a scroafelor. Acest lucru se afla in fata unor similaritati ale genotipurilor, sistemelor de adapost si de nutritie. Intr-adevar sugereaza ca diferentele de comportament in ceea ce priveste sacrificarea sunt mai asociate cu oamenii din ferma decat scroafele din ferma.
-
Variatiile de greutate la porci pot fi manageriate
Variatiile de crestere la porci ii costa pe producatori sume semnificative datorita pierderilor crescute suferite prin sortare. Desi variatiile au fost dintotdeauna o problema, aceasteia i se ofera o atentie mult mai mare, in parte datorita problemelor aparute la utilizarea hambarelor in sistemele „totul plin, totul gol”, utilizate in ziua de astazi.
-
Studiu: Reducerea cu 52 % a utilizarii antibioticelor in productia de carne de porc
Fermele belgiene de porci care au participat la un studiu pe scara larga a curbei de dozare a antibioticelor, au reusit sa reduca dozele de antibiotic, in medie, cu 52 %, de la fatare pana la faza de finisare.
Articole recente - Veterinarul Ferma
- Colegiul Medicilor Veterinari din Romania avertizeaza: nu va automedicati cu ivermectina de uz veterinar!
- Recomandari pentru fermieri, pentru pregatirea pentru Covid -19
- Masurile adoptate de ANSVSA in cazul focarului de gripa aviara din judetul Maramures
- Intr-o ferma din apropierea Moscovei, s-au testat ochelari VR pentru vaci
- Presarea lanii de oaie in baloti rotunzi, la o ferma din Austria