Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Intr-o ferma din apropierea Moscovei, s-au testat ochelari VR pentru vaci

Tendinta globala catre computerizarea universala simplifica mult procesele de lucru in multe domenii si permite obtinerea unor rezultate fara precedent. Producatorii de lapte rusi nu sunt departe de standardele mondiale si unt chiar pregatiti sa ofere solutii noi si neasteptate pietii, se arata pe website-ul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Regiunea Moscova.

Un prototip de ochelari de realitate virtuala a fost testat intr-o ferma din Regiunea Moscova pentru a imbunati conditiile vacilor.

Procesul tehnologic ca instrument de productie eficient

Combinatia experientei cu tehnologia este cheia dezvoltarii durabile a industriei. Pentru a rezolva problemele presante in productia de lapte, expertii sunt tot mai implicati, ceea ce a atras colaborarea cu specialisti din domeniul tehnologiilor IT.

Cercetatorii au inceput sa acorde mai multa atentie starii emotionale a animalelor. Exemple de ferme de lapte din diferite tari arata ca, intr-o atmosfera calma, cantitatea si calitatea laptelui creste semnificativ. Fermierii din SUA si nu numai au inceput sa monteze perii rotative in ferme, de care vacile se scarpina si se maseaza. In Europa se utilizeaza sisteme robotizate pentru a asigura circulatia libera a animalelor in ferme. In unele ferme din Rusia, fermierii au instalat echipamente audio pentru a difuza muzica clasica, al carei efect relaxant este si un beneficiu pentru productia de lapte.
Angajatii uneia din cele mai mari ferme din Regiunea Moscova, impreuna cu specialisti IT au decis sa efectueze un experiment, dupa ce au studiat efectul realitatii virtuale si au dezvoltat un prototip de ochelari VR pentru vaci.

Studiile externe confirma importanta bunastarii la vacile de lapte

Conform unei analize a bunastarii vacilor de lapte a angajatilor de la Universitatea Wageningen din Olanda, conditiile de mediu au un impact semnificativ asupra sanatatii vacilor si, in consecinta a calitatii si cantitatii de lapte produs. Aceste constatari sunt confirmate si de cercetatorii de la Colegiul Rural din Scotia. Pe baza interviurilor realizate cu fermierii care folosesc diverse sisteme pentru imbunatatirea bunastarii animalelor, a fost formulata o relatie intre experienta pozitiva, inclusiv cea emotionala a vacilor si efectul pozitiv asupra productiei de lapte.

realitate virtuala vaci lapte

Procesele trebuie sa tina cont nu numai de forma, ci si de continut

Dezvoltatorii studioului de realitate virtuala, in cooperare cu medicii veterinari si consultantii din productie, au adaptat ochelarii VR umani tinand cont de caracteristicile structurale ale capului vacii. Pe baza a numeroase studii asupra vederii bovinelor, care au aratat perceptia vacilor asupra nuantelor rosii din spectru si a tonurilor de verde si albastru mai pale, arhitectii realitatii virtuale au creat, un program unic pentru simularea unui camp de vara.
Imbunatatirile tehnologice ar trebui sa afecteze industria, in ansmablu. In timpul primului test, expertii au inregistrat o scadere a anxietatii si o crestere a starii emotionale de spirit a efectivului. Impactul ochelarilor VR asupra productiei de lapte va fi studiat intr-o cercetare separata.
Milknews a făcut teste experimentale la ferma RusMoloko din cartierul urban Ramensky.

Sursa: Ministry of Agriculture and Food Moscow

 

Ultima modificareJoi, 28 Noiembrie 2019 09:46
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600