Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Ce fel de ferma de porci imi fac?

Ce fel de ferma de porci imi fac?

De aici lucrurile vor lua o cu totul alta dimensiune. Daca ati dapasit cu bine stadiul anterior si aveti idee...

next
prev

Legatura dintre rezistenta bacteriilor din tractul intestinal si utilizarea antibioticelor la porci si pui tip broiler

Nivelurile de rezistenta a bacteriilor din tractul intestinal al puilor de tip broiler si a porcilor sunt legate de utilizarea antibioticelor, in conformitate cu rezultatele unui studiu paneuropean.

Echipa internationala, care a inclus oameni de stiinta din Universitatea Utrecht si Wageningen Bioveterinary Research, a descoperit faptul ca tipul si cantitatea genelor prezente in tracturile intestinale au fost diferite in conformitate cu tipul animalului si cu tara din care acesta provenea.

Echipa a vizitat 178 de ferme de pui broiler si 181 ferme de porci din noua tari ale Uniunii Europene, colectand mai mult de 9000 probe de fecale.

Datele colectate prin ADN-ul din materiile fecale.

Acestia au optat pentru o abordare noua de masurare a rezistentei, colectand date prin intermediul ADN-ului din materiile fecale ale animalelor. Aceasta informatie codifica rezistenta antimicrobiana din comunitatea bacteriana a tractului intestinal. Acesta este denumit „rezistom” si cuprinde toate genele de rezistenta prezente in tractul intestinal.

Rezistenta la antibiotice

Animalele si cele cele noua tari au diferit in ceea ce priveste rezistenta la antibiotice, reflectand diferenta si gradul de utilizare al antibioticului per specie si tara. O rezistenta mai mare apare in tracturile intestinale ale porcilor comparativ cu broilerii, in timp ce o varietate mai mare de gene de rezistenta apare la pui.

Mai multe gene AMR recent descrise ca fiind critice, inclusiv mcr-1 si optrA au fost detectate – abundenta carora a diferit intre speciile gazda si intre tari.

Relevant pentru animale si pentru oameni

Cercetatorii spun ca rezultatele studiului, publicate in jurnalul Nature Microbiology, sunt relevante atat pentru animale cat si pentru oameni, avand in vedere ca oamenii sunt expusi la genele de rezistenta prin intermediul hranei.

Publicatia este una din rezultatele unei colaborari internationale din cadrul proiectului EU, EFFORT: ”Ecologia de la ferma la furculita a rezistentei si transmiterii medicamentelor microbiene”. Acest proiect are ca scop studierea complexului epidemiologic si ecologic al rezistentei antimicrobiene si a interactiunilor dintre bacteriile la animale, lantul alimentar si mediu.

Proiectul de cinci ani, care se desfasoara pana la finalul acestui an, consta in 19 parteneri din 10 tari europene – Olanda, Belgia, Germania, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Elvetia, Italia, Spania si Franta.

Rezultatele complete ale comisiei europene vor fi dezvaluite la o conferinta de doua zile in Utrecht la sfarsitul lunii noiembrie.

  • Tipul de boala: Neclasificata
  • Agentul patogen: Neclasificat
  • Rasele receptive: Toate rasele
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro

trclama pachet promo firme 600