Log in

Peste 10.000 de vizitatori la EuroTier Orientul Mijlociu - prima editie a acestui targ a fost un succes

Editia de debut a targului EuroTier a avut loc la Abu Dhabi. Expozantii si vizitatorii au fost incantati de oportunitatile de afaceri lucrative accesibile pe parcursul celor trei zile de targ, pe langa oportunitatea de a creste si extinde reteaua proprie intr-un important hub de productie.

Organizat pentru prima oara, targul EuroTier Orientul Mijlociu a avut loc in Adu Dhabi, in perioada 2-4 septembrie, la Centrul National de Expozitii. Organizat de DLG (Societatea Agricola Germana) si de partenerii sai locali, Autoritatea pentru Agricultura si Siguranta Alimentelor din Abu Dhabi (ADAFSA) si Multibridge Event Management, noul eveniment a confirmat rolul Emiratelor Arabe Unite ca forta principala in dezvoltarea cresterii animalelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord (MENA).
Pe langa expozantii care au oferit tehnologii si solutii inovatoare pentru fermierii din regiune, EuroTier Orientul Mijlociu a organizat o conferinta tehnica cuprinzatoare si un program de forum pe subiecte regionale ai introdus evenimente specifice regiunii precum spectacolul de animale - peste 6500 de animale prezentate si a atras participarea a 175 de crescatori.
Tinut sub patronajul inaltimii sale Seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, vice prim-ministru, ministrul Afacerilor Prezidentiale si presedinte al Autoritatii pentru Agricultura si Siguranta Alimentara din Abu Dhabi (ADAFSA), Saeed Al Bahri Salem Al Ameri, directorul ADAFSA a declarat: „Suntem incantati de prezenta ridicata si de raspunsul puternic al vizitatorilor la editia inaugurala a EuroTier Orientul Mijlociu. Aceasta demonstreaza importanta crescanda a sectorului zootehnic in toata regiunea, precum si potentialul urias al Abu Dhabi in cadrul acestor sector vital. Prin promovarea parteneriatelor si facilitarea tranzactiilor de afaceri intre entitatile participante, evenimentul a pus o baza solida pentru dezvoltarea pe termen lung a sectorului zootehnic in Emiratele Arabe Unite.".
Acesta a mai adaugat:„Gazduirea acestei expozitii ne arata angajamentul de a sprijini eforturile guvernului de a realiza durabilitate in sectorul zootehniei prin dedicarea unei platforme cuprinzatoare tuturor partilor interesate din acest domeniu vital. Obiectivele noastre in organizarea evenimentului includeau satisfacerea cererii alimentare a tarii, aprovizionarea pietii locale cu produse de calitate si facilitarea accesului exportatorilor pe pietele externe".
Evenimentul a atras participarea a peste 120 de expozanti din 16 tari, inclusiv Arabia Saudita, tara de onoare la EuroTier Orientul Mijlociu 2019. De asemenea, targul a atras 10.892 de vizitatori in trei zile.
Dr. Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi, ministrul Schimbarilor Climatice si Mediului, Mariam Bint Mohammed Saeed Hareb Al Mehairi, ministrul de stat pentru Securitatea Alimentara, Dr. Mugheer Khamis Al Khaili, presedinte al Departamentului Dezvoltarii Comunitatii si membru al Consiliului ADAFSA si alti membri superiori oficiali si VIP-uri au participat luni la deschiderea evenimentului.
Dr Al Zeyoudi a mentionat ca gazduirea EuroTier Orientul Mijlociu in Abu Dhabi consolideaza importanta sectorului zootehnic in Emiratele Arabe Unite si regiunea larga.
„Rezultatele ne sustin convingerea ca mediul pentru cresterea animalelor din regiune ar face din EuroTier Orientul Mijlociu platforma perfecta pentru a strange sectorul zootehnic si a indrepta calea pentru dezvoltarea acestuia in viitor”, a spus Jens Kremer, director general si director adjunct Dezvoltare de afaceri la DLG. „Vizitatorii evenimentului, care au avut ocazia sa vorbeasca cu expozantii de frunte din acest sector si sa participe la programul tehnic cuprinzator, se intorc la afacerile lor cu idei proaspete care vor stimula agricultura in toata regiunea”, a adaugat Kremer.

Pe marginea evenimentului, numeroase parteneriate lucrative au fost create cu ADAFSA si companii precum Sponsorul gazda al EuroTier Orientul Mijlociu 2019 Marmum Dairy, Al Rawabi Dairy Company, Essa Al-Ghurair Investment, au semnat scrisori de intentie legate de oportunitatile de investitii in agricultura si sectorul alimentar.

Sponsorul gazda, Marmum Dairy Farm LLC., A declarat ca EuroTier Orientul Mijlociu prezinta platforma ideala pentru a se intalni cu toti furnizorii lor cheie intr-o singura zona condensata. „Trebuie sa facem cunostinta cu toti cei cu care trebuie sa vorbim despre noi inovatii in industrie pentru intreg anul”, a declarat Jeremiah Henchy, director general. „Pentru noi, EuroTier Orientul Mijlociu este locatia perfecta pentru planificarea noastra regionala a preturilor marfurilor si pentru schimbul de informatii despre afacerile din tarile vecine”, a concluzionat Henchy.

Pe langa Forumul DLG care ofera vizitatorilor si expozantilor o varietate de prezentari informative pe parcursul celor trei zile ale EuroTier Orientul Mijlociu 2019, de la subiecte care se intind pana la productia de bovine si pasari de curte, genetica de camile, acvacultura, biosecuritate si multe altele, in a doua zi, targul a dat startul cu doua conferinte internationale pe teme ale productiei de lactate in climele aride si in cresterea animalelor.

 

Ultima modificareMiercuri, 18 Septembrie 2019 07:32
Veterinarul Ferma

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin, exploateaza si iubesc animalele de ferma. 

Website www.ferma.veterinarul.ro
Mai multe din această categorie: Ce ii face pe fermieri sa incerce tehnici noi? »

trclama pachet promo firme 600