Log in

Calul American Albino

p>Desi nu este o rasa din punct de vedere tehnic, calul Albinos este bine cunoscut, din cauza pielii rozalii. De fapt, orice cal - indiferent de linia sa genealogica, stramosi sau dimensiune - poate fi clasificat drept "albinos", in cazul in care se naste de culoarea alb distinctiv. Contrar a ceea ce unii ar putea crede, calul Albinos este un tip comun in Statele Unite.

2996371475 fb2018eb64 z
Caracteristicile fizice

Calul Albinos are caracteristicile distincte ale unui animal cu albinism, desi acesta din urma nu este un adevarat "albino". Cea mai mare diferenta este faptul ca pielea roz este vizibila prin parul de un alb pur. Mai mult decat atat, ochii sunt intotdeauna de culoare inchisa (in general albastru, maro sau negru) iar caii sunt inalti de aproximativ 152 de centimetri. Toti caii albinosi inregistrati sunt catalogati in unul din aceste trei tipuri: saddler, Arab sau stock horse. Cu toate acestea, ei pot avea, de asemenea, caracteristicile oricarei rase cu care au fost incrucisati.

Personalitatea si temperamentul

Albino nu este doar o rasa frumoasa de privit, ci un cal cu o dispozitie grozava. Un cal Albino este inteligent si are capacitate mare de a invata. Este ascultator si docil. Este usor de dresat si astfel acesta este adesea folosit pentru spectacole de cai.

Istorie si trecut

Albino poarta acest nume de la cuvantul latin "Albus", care inseamna alb. Cu toate acestea, calul Albino nu sufera de tulburarea numita albinism ( albinismul presupune productia insuficienta de melanina) ci este doar alb. Ca atare, nu este slab si nu are vederea slaba, cum ar putea pretinde unii oameni avand in vedere caracteristicile celor care sufera de albinism. Cu alte cuvinte, calul Albino poate arata ca un albinos, dar nu este un albinos, in adevaratul sens al cuvantului. Calul Albino este doar un cal de culoare alba - nimic mai mult, nimic mai putin.
Istoric recunoscut ca un cal regal, numai nobilii, eroii si alti membri ai familiei regale au avut dreptul de a merge in trecut cu un cal Albino sau alb. El Cid (un nobil castilian si lider militar), a folosit un cal alb in lupta legendara din Spania. Napoleon a avut, de asemenea, un grajd plin de cai albi. In plus, multi nobili in perioada Renasterii si-au comandat portrete calare pe un cal alb. Calul alb este simbolul elegantei, frumusetii, curajului, averii. Multi experti cred ca rasa americana Albino a inceput cu un armasar alb numit Old King. Acest cal alb, a avut multi manji de culoare alba chiar si atunci cand mamele au fost iepe non-alb. Old King a fost descendent din rasa araba Morgan, desi nu exista inregistrari pentru a verifica acest lucru; liniile sale, marimea si proportionalitatea, cu toate acestea, au fost tipice aceastei rase.
O alta asociatie, Clubul White Horse, este responsabila de colectarea cailor vii albinosi si experimentarea metodelor de reproducere la albinosi. Cal modern, Albino este folosit pentru echitatie si in zilele noastre.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Articole înrudite

 • Andalusianul

  Cunoscuta oficial ca Rasa pura spaniola, Andalusianul isi are originile in Spania secolelor trecute. Andalusianul, rezultat partial al eforturilor de colonizare spaniole, a fost responsabil pentru imbunatatirea mai multor rase de cai din lumea intreaga.

 • Albanezul

  Rasa albaneza este numita dupa locul de origine - Albania. Un cal de rasa comuna, Albanezul este ideal pentru echitatie, dar este, de asemenea, util in activitatea de munca usoara.

 • Calul Abtenauer

  Abtenauer este o rasa de cai de provenienta germana. Un trapas bun, este deosebit de gratios si de lin in miscarile sale. Desi de dimensiune medie, Abtenauer este de fapt un cal de tractiune obisnuit cu tragerea de sarcini grele pe teren muntos. Din pacate, Abtenauer a devenit o rasa rara.

 • CALUL ARAB, un cal inteligent

  Calul Arab reprezinta una dintre cele mai cunoscute si respectate rase de cai. Este foarte admirat pentru inteligenta sa, atitudinea, rezistenta si trasaturile sale fine. Desi nu face parte din fondul genetic de provenienta al tuturor celorlalte rase de cai, calul Arab a fost folosit in numeroase proiecte de hibridare pentru a imbunatati trasaturile genetice ale celorlalte rase.

Mai multe din această categorie: « Albanezul Andalusianul »

trclama pachet promo firme 600