Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

 


Pentru informații de calitate, Pentru a fi alături de noi, Pentru a ne susține efortul, Donează o cafea echipei Veterinarul. Mulțumim pentru aprecierea ta.


 

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Reducerea poluarii cu amoniac de la bovine

Tehnicile de reducere a emisiilor de NH3 includ tipul de podea, curatarea podelei si spalarea acestora cu apa si acidifierea gunoiului de grajd.

Imbunatatirea constructiei grajdului, procesul de curatare si tratamentul gunoiului de grajd ar putea reduce emisiile de amoniac de la bovinele de lapte comerciale cu 17-50%, conform unui studiu nou publicat in Jurnalul Science of the Total Environment. Studiul ofera o lista a tehnicilor si tehnologiile care ar putea asigura reduceri mari in emisiile de amoniac.

Poluarea cu azot reactiv si, mai specific, poluarea cu azot in general are un impact asupra mediului si asupra sanatatii umane – poate conduce la dezvoltarea algelor in apa proaspata, amenintarea vietii acvatice si poate contribui la formarea smogului care deterioreaza sanatatea umana.

„Sub tabloul Natura 2000, tarile membre UE au fost solicitate sa reglementeze eliberarea de azot reactiv din ecosistemele protejate natural”, spune conducatorul de studiu Luciano Barreto Mendes, membru in IIASA Air Quality and Greenhouse Gases and Ecosystems Services and Management. „Dar exista o lipsa de date empirice cu privire la cum sa realizam acest luctu. Studiul nostru are ca scop stabilirea nivelului pana la care managementul si tehnologiile de constructie ar putea reduce emisiile la o scara complet comerciala pentru grajdurile de nisa destinate vacilor de lapte”.

Mendes si colegii sai au abordat problema utilizand un model de emisii al azotului care a fost destinat pentru a calcula potentialul de reducere al emisiilor de amoniac pentru hambarele noi sau adaptate pentru vacile de lapte. Acesta incorporeaza tehnologii de management si procese destinate sa reduca poluarea.

In nord-vestul Europei, vacile de lapte sunt de obicei adapostite in hambare mari, unde sunt tinute libere, iar gunoiul de grajd, care este sursa emisiilor de amoniac, este indepartat si depozitat intr-o groapa sub hambar. Un anumit numar de factori contribuie la cantitatea de amoniac eliberata din gunoiul de grajd in aer, incluzand procesele chimice, temperatura si fluxul de aer.

Noul studiu stabileste potentialul de reducere al emisiilor printr-un numar de tehnici, care includ curatarea podelei, spalarea acesteia cu apa, acidifierea gunoiului de grajd si utilizarea diferitelor tipuri de pardoseala.

„Gunoiul de grajd provenit de la vaci ar putea fi cel mai fascinant subiect de cercetare, dar modul in care gestionam deseurile are un impact major asupra sanatatii mediului. Acest studiu ofera un set util de interventii pe care fermierii si factorii de decizie politica il pot utiliza pentru a anunta conformarea cu reglementarile UE”, spune Mendes.

Credit: Mendes si colab. (2016)

Screen Shot 2017 03 25 at 14.48.17

 

Ultima modificareMarți, 05 Martie 2019 05:38
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600