Log in

Limfadenita cazeoasa la oi

Preventia este cea mai ieftina cale de mentinere a sanatatii efectivelor. Consultarea medicului veterinar este esentiala atunci cand vine vorba de sanatatea efectivelor de animale.

 

Oile se imbolnavesc si ele, dar mor mai putine daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul corect si trateaza oaia in cel mai eficient mod.  Diagnosticul corect este cel mai dificil. Acesta necesita experienta, iar singura cale de a obtine experienta este de a cunoaste cat mai multe informatii corecte legate de sanatatea animalelor. Urmatoarele comentarii scurte au intentia de a va oferi un ajutor in diagnosticarea si prevenirea unora dintre cele mai prevalente probleme de sanatate ale oii

Limfadenita cazeoasa, cauzata de Corynebacterium pseudotuberculosis, este o boala raspandita la oile adulte si o cauza frecventa a distrugerii carcaselor de oaie. Abcesele se formeaza in limfonoduri si pot afecta si plamanii, ficatul, rinichii si splina. Ranile produse prin tundere sunt principala cauza si mijloc de raspandire a infectiei. Pentru minimalizarea raspandirii bolii, se recomanda mai intai tunderea mieilor si apoi dezinfectarea masinilor de tuns. 

  • Tipul de boala: Neclasificata
  • Agentul patogen: Neclasificat
  • Rasele receptive: Toate rasele
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro
Mai multe din această categorie: « Gestatia toxica la oi

trclama pachet promo firme 600