Porumbeii si virusurile gripale
Porumbeii au fost inoculati experimental cu virusul gripei aviare (AIV) in cateva studii. Aceste studii demonstreaza ca porumbeii sunt destul de rezistenti la infectii.
Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.
Variola apare atat la porumbeii de casa cat si la cei salbatici. Apare mai frecvent in verile umede, dar si in zilele calde de toamna. Virusul variolei porumbeilor afecteaza in mod special porumbeii, dand simptome cutanate si modificari pe mucoase. Virusul nu se transmite la oameni sau mamifere. In forma cutanata: apar cruste (noduli variolici) mai ales in regiunea ciocului...
Aceasta este cea mai des intalnita boala…
Mitul 1: Boala sacului aerian poate fi diagnosticata…
Porumbeii au fost inoculati experimental cu virusul…
Error: No articles to display
Pasarile se pot dezvolta adecvat la lumina natural normala si nu necesita conditii speciale de iluminare. Totusi, intensitatea si durata...
Cresterea pasarilor de curte poate fi o…
Pentru cei care nu inteleg termenul „biosecuritatii”…
Protocoalele de biosecuritate sunt utilizate pentru a…
Error: No articles to display
Porumbeii au fost inoculati experimental cu virusul gripei aviare (AIV) in cateva studii. Aceste studii demonstreaza ca porumbeii sunt destul de rezistenti la infectii.
Variola apare atat la porumbeii de casa cat si la cei salbatici. Apare mai frecvent in verile umede, dar si in zilele calde de toamna. Virusul variolei porumbeilor afecteaza in mod special porumbeii, dand simptome cutanate si modificari pe mucoase. Virusul nu se transmite la oameni sau mamifere. In forma cutanata: apar cruste (noduli variolici) mai ales in regiunea ciocului si a ochiilor, respectiv pe picioare. Virusul patrunde in piele prin mici leziuni (in urma scarpinarii sau la intepaturi de insecte)
Mitul 1: Boala sacului aerian poate fi diagnosticata prin materiile fecale: este adevarat sau nu?
Examinarea microscopica a materiilor fecale este un pas util pentru diagnostic, dar este important ca si crescatorii sa realizeze limitarile acestui test. Unii medici veterinari se intalnesc la clinica cu o situatie neobisnuita. Unii crescatori sunt interesati sa diagnosticam daca pasarile sale au sau nu boala sacului aerian (de ex. o infectie a sacilor aerieni) prin examinarea materiilor fecale ale pasarilor. Unii sunt chiar convinsi ca acest lucru era posibil. Permiteti-mi sa afirm, chiar categoric, ca acest lucru nu este posibil.
: Bronsita infectioasa este o boala care apare clinic doar la puii de gaina. La gainile adulte, boala evolueaza aparent fara nici un simptom.
Aceasta este cea mai des intalnita boala a porumbeilor. Este cauzata de un protozoar microscopic mobil. Este transmis de la o pasare la alta prin intermediul apei de baut. Pasarea-parinte poate infecta puii odata cu realizarea procesului de hranire.