Log in
 1. Despre BOVINE:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

 


Pentru informații de calitate, Pentru a fi alături de noi, Pentru a ne susține efortul, Donează o cafea echipei Veterinarul. Mulțumim pentru aprecierea ta.


 

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Sfaturi pentru o alimentatie corecta a vacilor de lapte

Sfaturi pentru o alimentatie corecta a vacilor de lapte

Esti fermier, ai cumparat de-a lungul timpului mai multe vaci de lapte si ai ajuns sa ai un efectiv maricel, dar n-ai inca o idee prea exacta cu ce ar trebui sa le hranesti, pentru a maximiza productia de lapte.

Iata cateva sfaturi pentru o alimentatie corecta a vacilor de lapte:

 1. Cauta cel mai potrivit furaj pentru vacile din ferma. In cazul in care doresti sa ai un efectiv de o calitate crescuta, atunci totul trebuie pornit de la o alimentatie corecta. Aceasta include furaje cu cereale si amestecuri de cereale care contin fibre si care sunt bogate in proteine.
 2. Trebuie sa stii cand sa hranesti vacile. Cel mai bun moment pentru hranirea vacilor de lapte este dupa ce au fost mulse. Atunci se afla in starea potrivita pentru a fi hranite si au nevoie de niveluri mai mari de energie si de proteine. Fanul si concentratele ar trebui date la momente diferite din zi, intai fanul si apoi concentrate, care sunt de regula date in timpul diminetii.
 3. Fanurile sunt tipuri de hrana care contin in principal fibre si ar trebui verificate regulat. Prin urmare, combina toate tipurile de furaje si ofera-le vacilor sa le manance astfel, pentru a le oferi mai multe fibre cat si concentrate.
 4. Tine minte care este frecventa de hranire a vacilor de lapte. Acestea trebuie hranite de mai multe ori pe zi, dar noi recomandam ca hrana sa fie la discretie. In cazul in care se incepe cu nutretul fibros acesta trebuie urmat apoi de concentratul de cereale sau de amestecul de cereale.
 5.  Uita-te la diferitele etape ale lactatiei. Cand trebuie sa hranesti vaci de lapte, trebuie sa iei in considerare si diferitele etape ale alaptarii. Exista trei etape principale, care includ: lactatia timpurie, lactatia medie si tarzie si perioada de repaos, de care sunt strans legate greutatea corporala a vacii si nivelul de energie. In lactatia timpurie, cand productia de lapte este la apogeu, vitele pierd in greutate. In etapa urmatoare, randamentul de lapte scade iar greutatea corporala creste. Pana ce ajung la perioada de repaos mamar, vacile isi revin la greutatea initiala. Cunoasterea acestor etape in hranirea vacilor de lapte va fi un beneficiu nu numai pentru productia de lapte, ci si pentru sanatatea vacilor si cresterea acestora intr-un sistem intensiv
 6. Asigura-te ca vacile obtin necesarul optim de nutrienti de care au nevoie pentru a produce o cantitate insemnata de lapte. Unele din elementele nutritive de care vacile au nevoie ar trebui sa le contina premixurile de furaje. Iata care sunt acestea:
 • proteine
 • fibre
 • grasimi
 • calciu
 • fosfor
 • potasiu
 • vitaminele A, D si E

.Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:54
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600