Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Desigur ca prima dorinta a unui proprietar al unei ferme de porci este sa fie cat mai aproape de el...

next
prev

Sfaturi si recomandari pentru mutarea porcilor

Porcii care sunt in miscare in ferma – este un subiect slab acoperit in carti in conformitate cu expertul in managementul suinelor John Gadd. El are unele indicatii practice cu privire la ceea ce trebuie facut - si ceea ce nu trebuie facut.

Ciudat, nu-i asa, ca unul dintre cele mai comune locuri de munca dintr-o ferma de porci – mutarea acestora – este slab tratata in manuale, in timp ce transportul acestora pe parcursul procesului de expediere a primit o atentie ampla din partea cercetatorilor Grandin, Pedersen, Gonyou, McGlone si altii, experti recunoscuti in domeniu. In aceasta zona, stresul afecteaza calitatea carnii la sacrificare si este un lucru nedorit pentru procesator, consumator, pentru porci in sine si bineinteles pentru producator.

Nu este nimic mai frustrant decat un porc recalcitrant! In cazul unei ferme cu un numar mare de scroafe, fiecare mutare este un exercitiu logistic si este de invatat foarte mult. Deci haideti sa aruncam o privire asupra recomandarilor obtinute pentru o unitate mare, recomandari ce pot fi aplicate si unitatilor mici.

Doua tipuri de porci, comportamental

Nu trebuie sa mai spunem ca exista doua tipuri genetice de porci. Pentru a face manipularea mai usoara, sunt recomandate diferite tehnici.

Porcii nervosi

Acestia vor fi calmati oarecum de mancarea zilnica dintre ei. Mentineti-i in miscare in zonele de deplasare pentru a-i obisnui cu prezenta dvs. 20 de scunde pana la un minut pe zi pentru 50 de porci; nu neaparat tot timpul, dar s-a dovedit ca aceasta este utila daca este realizata cateva zile consecutiv inainte de mutare. Ajuta de asemenea si daca exemplarele mai nervoase din boxele adiacente vad ca procedati in acest mod. Acordarea unui timp minim pentru a face acest lucru si observarea septelului, trebuie sa faca parte din activitatile ce tin de managementului fermei. 

Porcii docili

In contrast, o persoana nu ar trebui sa isi petreaca prea mult timp printre porci, avand in vedere ca acest lucru i-ar putea imblanzi atat de mult incat sa respinga mutarea. Inspectati-i prin peretele boxei, cat mai departe, intrand pentru o privire mai apropiata daca se impune.

Unele recomandari pentru hambarul cu porci

Aleile ar trebui sa aiba o latime de cel putin un metru. Acest lucru permite deplasarea lejera a doi porci. Nici un porc nu vrea sa fie lider atunci cand ajunge in zone noi. Dar doi porci isi ofera unul altuia incredere si o oarecare competitie, in ceea ce priveste curiozitatea, ca si cum unuia singur ii este permis sa fie curios si acest lucru va tine lucrurile linistite.

Daca pasajul este mai ingust de atat, nu aglomerati porcii, trei porci odata fiind suficient. Dar unitatile mari vor rade de acest aspect, deloc surprinzator. Incercati sa nu aglomerati porcii intr-un culoar exact inainte de a fi transportati – acest lucru ii va face sa fie nervosi/agitati, ca si cum ceva urmeaza sa se intample. Porcii calmi sunt mai usor de transportat.

Detasarea si sortarea

Mentineti lucrurile calme, miscati-va usor, nu utilizati bastoane electrice si nici nu ii loviti si nu strigati. Porcii agitati vor sta impreuna pentru confort si vor fi mai dificil de separat. Plansa de separare ramane dispozitivul cel mai simplu si mai bun atunci cand porcii trebuie sortati sau pur si simplu mutati.

Atunci cand exista o cladire, porcilor nu le place ca aerul sa sufle spre fata lor, deci opriti ventilatia pentru un timp sau mariti presiunea sistemului astfel incat aerul sa circule in directia lor. Porcii ezita sa iasa din hambar, de la o zona cu umbra la una mai luminoasa. In schimb, intrarea in cladiri cauzeaza ezitarea la majoritatea animalelor; porcilor, in special, nu le place sa intre intr-o zona obscura, deci intotdeauna luminati intrarea in zona respectiva.

Reticienta naturala a porcilor de a parasi un mediu familiar

Pentru a evita reticienta naturala la porcii fortati sa paraseasca un mediu familiar, atasati temporar 5 metri de placaj rezistent in boxe, langa usa. Acest lucru va preveni dorinta porcilor de a „fraterniza” in calea lor spre iesire si va mentine lucrurile linistite.

Ultima modificareSâmbătă, 19 Ianuarie 2019 09:04
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600