Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Desigur ca prima dorinta a unui proprietar al unei ferme de porci este sa fie cat mai aproape de el...

next
prev

Strategie de distrugere a MRSA asociate cresterii animalelor (LA-MRSA) de succes in Norvegia

Norvegia este singura tara care a implentat o strategie de genul „cauta si distruge” impotriva - MRSA printre efectivele de porci la zi. Un studiu efectuat asupra efectului strategiei arata ca muncitorii din fermele de porci sunt sursa principala a infectiei printre efectivele norvegiene, o cale de transmitere care nu a fost identificata anterior.

Studiul a analizat datele epidemiologice colectate in timp ce se manipula bacteria MRSA asociata cresterii animalelor in efectivele norvegiene de porci, de la prima descoperire in anul 2013 pana in anul 2015. In plus, cercetatorii au realizat teste genetice asupra bacteriilor izolate de la indivizii identificati cu MRSA din 2008 si au colectat probe de la toate animalele, oamenii si fermele de porci care au fost afectate de focare in 2013 si 2014. Aceste descoperiri au aratat ca muncitorii din fermele de porci sunt sursa principala pentru introducerea MRSA asociate cresterii animalelor in efectivele norvegiene de suine. Aceasta cale de transmitere nu a fost cunoscuta anterior.

„Aceasta este o descoperire importanta si efectivele trebuie monitorizate daca se vrea ca acestea sa ramana indemne la MRSA, in special in tarile in care nu exista importul de porci vii sau in care acesta este foarte redus”, spune Petter Elstrøm, cercetator la Institutul Norvegian de Sanatate Publica.

Scopul strategiei a fost de a preveni introducerea LA-MRSA si raspandirea printre efectivele norvegiene, prin urmare prevenirea efectivelor de porci de la a deveni o sursa majora de diseminare a MRSA catre intreaga populatie.

Strategia a fost eficienta si nu a fost detectata nici o transmitere ulterioara de la animale sau oameni de la fermele afectate pana la populatie. Recomandarile cu privire la testarea pentru LA-MRSA inainte de contactul cu efectivul viu au fost facute publice pentru a preveni transmiterea de la lucratorii din ferma la porci.

„Bacteria MRSA cauzeaza rar infectii severe printre oamenii sanatosi, dar o incidenta crescatoare a MRSA la nivelul populatiei va contribui la o crestere a problemelor infectiei pentru pacientii vulnerabili din serviciile de sanatate”, spune Elstrøm.

Supravegherea continua

Din 2014, Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentelor si Institutul Norvegian Veterinar au monitorizat continuu toate efectivele de porci din Norvegia, in stransa colaborare cu industria porcina si aceasta supraveghere va continua.

„Strategia noastra de a sacrifica efectivele de porci in care bacteriile LA-MRSA sunt detectate si dezinfectia fermei, a fost dezvoltata in stransa colaborare cu autoritatile si cu industria suina. Este un exemplu excelent de abordare pentru conceptul „O singura sanatate” ”, spune Elstrøm.

Mai multe date de cercetare 

Un studiu in desfasurare analizeaza datele cu privire la efectul fiecarei masuri de control din strategie, dar articolul prezent arata ca strategia norvegiana pentru LA-MRSA a fost pana acum un succes. Norvegia este in prezent singura tara care a reusit sa opreasca dezvoltarea acestei bacterii in efectivele de porci, prin urmare a prevenit diseminarea ulterioara catre populatie si catre serviciul de sanatate. in alte tari cu o prevalenta scazuta a MRSA, precum Danemarca si Olanda, raspandirea LA-MRSA printre efectivele de porci a contribuit la o crestere semnificativa a prevalentei MRSA a populatiei.

Studiul a fost o colaborare dintre Institutul Norvegian de Sanatate Publica, Institutul Norvegian Veterinar, Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentara si Institutul de Stat pentru Ser din Danemarca. Studiul este publicat in Jurnalul Bolilor Clinice Infectioase .

Ultima modificareVineri, 01 Februarie 2019 08:03
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600