banner abonamente

Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Alegerea locatiei unei ferme de porci

Desigur ca prima dorinta a unui proprietar al unei ferme de porci este sa fie cat mai aproape de el...

next
prev

Studiu: Reducerea cu 52 % a utilizarii antibioticelor in productia de carne de porc

Fermele belgiene de porci care au participat la un studiu pe scara larga a curbei de dozare a antibioticelor, au reusit sa reduca dozele de antibiotic, in medie, cu 52 %, de la fatare pana la faza de finisare.

 

Aceste rezultate au fost prezentate astazi la Facultatea de Știinte Veterinare din cadrul Universitatii din Ghent, Belgia. Studiul a fost coordonat de catre medicul veterinar Merel Postma, care si-a obtinut doctoratul cu o lucrare intitulata “Consumul de antibiotice in productia de porcine; verificare, imbunatatire si scadere in Belgia si in Uniunrea Europeana”. 

Intr-un comunicat de presa eliberat de catre universitate, s-a explicat faptul ca Dr. Postma a facut un studiu comparativ intre 227 ferme de porci din Belgia, Germania, Franta si Suedia, concluzionand ca Belgia a fost al doilea mare utilizator de antibiotice, dupa Germania. Aceasta  a fost urmata indeaproape de catre Franta si, la distanta mare, de catre Suedia. 

Instruirea producatorilor de carne de porc

De aceea, Centrul Belgian de Expertiza al Consumului Substantelor Antimicrobiene si al Rezistentei Acestora (AMCRA), a luat diverse initiative pentru reducerea consumului de antibiotice in aceasta tara. Pentru a favoriza acest lucru in continuare si pentru a instui producatorii de carne de porc, proiectul “AB rosu” (Red AB) a fost initiat prin sprijin financiar din partea unor diverse organizatii agricole. 

In cadrul acestui proiect, utilizarea antibioticelor a fost evaluata la 61 ferme de porci din Flandra, teritoriul vorbitor de olandeza din Belgia. Statutul de biosecuritate, managementul general si starea sanatatii au fost criteriile luate in calcul. Folosind aceste date, impreuna cu un coordinator medic veterinar si alti consilieri specializati, a fost elaborat cate un plan specific fiecarei ferme.       

Nutritie, genetica si echipamente

Au fost aduse multe imbunatatiri pentru a maximiza eficienta productiei de porcine, avand insa in vedere ca prim target redefinirea intregilor strategii de igiena a fermelor de porci. MS Schippers a realizat exact acest lucru.

Utilizarea responsabila si redusa a antibioticelor

Interventiile au constat in reducerea si responsabilizarea consumului de antibiotice, prin trecerea de la doze preventive la doze curative si utilizarea unui numar restrans de antibiotice de importanta critica. In plus, s-a pus accentul pe imbunatatirea statutului de biosecuritate, a schemelor de vaccinare si a managementul fermei.   

In medie, fermele au fost consiliate pe o durata de timp de aproximativ opt luni. In aceasta perioada, a fost inregistrata o crestere prununtata a biosecuritatii, si in mod similar, o reducere semnificanta, cu 52 %, a utilizarii antibioticelor in perioada dintre fatare si sacrificare. In plus, a existat o reducere de 32 % in cazul scroafelor. Acesti factori s-au combinat si cu o reducere semnificativa, cu 80 %, a utilizarii antibioticelor cu importanta critica si o imbunatatire a rezultatelor practice, precum cresterea numarului de purcei intarcati per scroafa per an (+1,1), o crestere in greutate zilnica mai mare (+7,7 g/d) si o mortalitate mai mica (-0,6 %) in timpul perioadei de finisare. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600