Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

 


Pentru informații de calitate, Pentru a fi alături de noi, Pentru a ne susține efortul, Donează o cafea echipei Veterinarul. Mulțumim pentru aprecierea ta.


 

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Tetraciclina folosita pentru tratarea leziunilor ongloanelor lasa reziduuri in lapte

Daca se foloseste tetraciclina pentru tratarea leziunilor ongloanelor la vaci, trebuie utilizata cea mai mica doza posibila. Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Veterinara din Minnesota au realizat un nou studiu care arata ca tetraciclina folosita pentru tratarea dermatitei digitale lasa reziduuri in lapte.

 

Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA a initiat din iulie 2017 un program pilot privind prevalenta reziduurilor de tetraciclina in laptele vrac din tancurile de lapte, cu o limita legala de 300 de parti per miliard. Limita legala in Canada este 100 parti per miliard. Testele de screening rapid disponibile pe piata in acest moment pot depista insa niveluri de 10 pana la 30 parti per miliard.

Cercetatorii de la Universitate au folosit tetraciclina fie sub forma de pasta fie sub un pansament in doze de 2,5 si 25 grame pe picior pe 50 de vaci cu dermatita digitala diagnosticata la doua picioare. Au fost colectate probe de lapte si de pielea de pe uger de pe toate grupele aflate sub tratament si sange de la cele care au primit 25 de grame de tetraciclina la fiecare 8 ore timp de 7 zile. 

„Spre surprinderea noastra, tetraciclina era prezenta in lapte, in pielea de pe uger si in sange, in concentratii variabile, in functie de momentul de prelevare a probelor, metoda de aplicare sau de doza", a aratat Gerard Cramer, specialist in cadrul universitatii. „La opt ore dupa tratament, 69% din probele de lapte aveau tetratciclina, 16% dintre aceastea continand concentartii ridicate 120 pana la 244 per miliard.
Tratamentul de 25 de grame a avut de asemenea cea mai lunga perioada consecutiva de detectare, de pana la 72 de ore si pana la 70 de ore in cazul utilizarii limitei de 100 per miliard, a Canadei.
„Pe baza acestor rezultate, va recomandam ca, dupa o utilizare in afara prospectului a tetraciclinei pentru tratarea dermatitei digitale, sa utilizati in protocol de tratament conservator dezvoltat impreuna cu medicul veterinar curant", a aratat Cramer.
„Protocoalele trebuie sa includa curatarea usoara care sa nu produca daune suuplimentare regiunii afectate de dermatita digitala folosind cea mai mica doza de tetraciclna 2g/leziune pentru maximum 2 leziuni si atunci cand laptele merge la productie, testarea laptelui de la vacile tratate in mod individual, sau in tancul de lapte cu un test comercial de detectare a tetraciclinei.

Ultima modificareLuni, 18 Februarie 2019 06:23
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600