Log in
Veterinarul Ferma

Veterinarul Ferma

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin, exploateaza si iubesc animalele de ferma. 

Website URL: http://www.ferma.veterinarul.ro

Amplasarea fermelor

Amplasarea unitatilor zootehnice se stabileste pe baza unor studii temeinice. Poate parea o gluma, dar avem zeci de exemple de amplasare a fermelor care au fost construite acolo unde avea omul proprietatea, fara a tine cont de nici un alt aspect. Resursele financiare angrenate ulterior in corectarea sau atenuarea unor efecte datorate proastei amplasari sunt uriase si duc de cele mai multe ori la falimentul fermei.

Vremea rece poate afecta viteii

In majoritatea tarilor a sosit iarna. Acest lucru necesita adoptarea unor masuri suplimentare pentru vitei mai ales in ceea ce priveste alimentatia si adapostul - mai ales pentru cei mici.

Pregatirea pentru iarna in ferma de vaci

Adapostul reprezinta un mediu artificial, creat de om, in calea efectelor daunatoare ale unor factori naturali asupra sanatatii si productiei animalelor. Un adapost corect realizat reduce in sezonul rece pierderile de caldura ale animalelor si in sezonul cald impiedica fluxul de caldura spre animale, mentinandu-se o buna stare de sanatate a acestora si o productie corelata cu potentialul lor genetic.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600