Log in
Veterinarul Ferma

Veterinarul Ferma

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin, exploateaza si iubesc animalele de ferma. 

Website URL: http://www.ferma.veterinarul.ro

MSD vine cu solutii fara intepaturi pentru mastite

A fost lansat un tratament pentru mastita cu aplicare locala, fara intepaturi, pentru uzul veterinarilor si fermierilor. Finadyne Transdermal, de la MSD Animal Health, medicament cu eliberare pe baza de reteta, poate fi folosit prin administrare unica pentru diminuarea febrei asociate cu mastita acuta. 

Gunoiul de grajd si bacteriile rezistente la medicamente

„Cand utilizam antibiotice, rezistenta bacteriana este inevitabila”. Administrarea gunoiului de grajd este o problema serioasa pentru o lume consumatoare de carne. O singura vaca, in functie de marimea ei, poate genera intre 19 si 54 de kg de balegar pe zi. Balegarul de vaca poate fi un ingrasamant ieftin pentru culturile fermierilor. Poate, de asemenea, sa gazduiasca bacterii rezistente la antimicrobiene. 

Managementul perioadei de tranzitie in fermele de vaci

Multi manageri ai fermelor de lapte se simt greu-incercati de provocarile gestionarii perioadei de tranzitie, care afecteaza capacitatea de lactatie a vacilor din toate tipurile de efective. Perioada de tranzitie, care incepe cu trei saptamani inainte de perioada fatarilor si se extinde pana aproximativ trei saptamani dupa fatare, reprezinta o perioada cu grad mare de risc in viata unei vaci. Pe baza datelor culese de catre autorii de specialitate, vacile din multe ferme de lapte experimenteaza un risc crescut pentru inlaturarea din efectiv in timpul lactatiei initiale (in mod normal, aproximativ 10-11 % dintre vaci sunt eliminate din efectiv in primele 60 de zile dupa fatare, prin sacrificare, prin mortalitate sau, intr-o masura mult mai mica, prin vanzare catre alte ferme in scopuri diverse). 

Limfosarcomul bovin

Doar putine vaci arata semnele clinice ale bolii. Doar aproximativ 5% din bovinele infectate cu VLB vor prezenta semne clinice dar productia este semnificativ afectata de aceasta boala majora.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600