Log in
  1. Despre Suine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre SUINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la suine

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

Cele mai frecvente urgente la suine

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea suine

Ce fel de ferma de porci imi fac?

Ce fel de ferma de porci imi fac?

De aici lucrurile vor lua o cu totul alta dimensiune. Daca ati dapasit cu bine stadiul anterior si aveti idee...

next
prev

Virus modificat care da rezultate ca vaccin la porcine in cazul pestei porcine africane

Oamenii de stiinta aflati in subordinea Guvernului Regatului Unit au facut o descoperire genetica despre care sustin ca reprezinta un pas inainte in lupta impotriva unei boli grave si adesea fatala a porcinelor.

 

Cercetatorii de la Institutul Pirbright au descoperit faptul ca prin inlaturarea unei gene a virusului Pestei Porcine Africane (PPA) se creaza o noua tulpina virala cu abilitate redusa de infectare, care ofera protectie impotriva unei alte tulpini virale ce cauzeaza boala cu evolutie grava.

In cadrul acestui studiu, publicat in Jurnalul de Virusologie, cercetatorii de la Pirbright au realizat deletia unei gene a virusului PPA care codifica o proteina despre care se crede ca are rol in suprimarea sistemului imunitar al porcinelor. Virusul modificat ce rezulta astfel inca este capabil sa se replice, insa manifesta o abilitate mult diminuata de provocare a infectiei, ceea ce inseamna ca toate porcinele supravietuiesc bolii si ca acestea manifesta numai simptome minime. 

Tulpina virala modificata

Virusul Pestei Porcine Africane

Dupa expunerea la tulpina virala modificata, porcii au fost protejati impotriva unor infectii ulterioare cu tulpini salbatice ale PPA.

Linda Dixon, coordonator al grupului de cercetatori de la Pirbright care studiaza virusul PPA, a declarat: „Demonstrand deja ca virusul modificat prezinta abilitatea de a proteja porcinele impotriva infectiilor cu tulpini naturale, urmatorul pas consta in mai  multe deletii ale genelor, care vor reduce si mai mult simptomatologia manifestata de porci dupa vaccinare”.

„Vom investiga si rolul exact pe care aceasta proteina il are in timpul desfasurarii infectiei. Aceasta informatie ne va ajuta sa intelegem modul in care aceasta interactioneaza cu sistemul imunitar al gazdei, daca proteina blocheaza in mod direct procesul imun sau daca mai are si alte roluri inca neidentificate”.

„Stiind mai multe lucruri despre gena si proteina in cauza, va fi mai simplu pentru noi sa modificam si mai mult virusul pentru a crea un vaccin eficient si sigur”.

Vaccin inexistent

Impotriva PPA nu exista vaccin, deci eforturile continue ale cercetatorilor pentru identificarea candidatilor la vaccinare este esentiala. Boala se raspandeste si mai mult de-a lungul Europei, incluzand epidemii care au aparut in Romania pentru prima data.

PPA poate fi foarte dificil de identificat, deoarece se manifesta prin semne clinice similare cu alte boli ale porcinelor, iar cele mai virulente tulpini ucid porcinele inainte ca simptomele specifice sa fie vizibile. In regiunile in care este prezent porcul mistret, transmiterea virusului PPA la porcii domestici complica, de asemenea, masurile de profilaxie a bolii.

Ultima modificareVineri, 11 Ianuarie 2019 09:54
  • Tipul de boala: Neclasificata
  • Agentul patogen: Neclasificat
  • Rasele receptive: Toate rasele
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro

trclama pachet promo firme 600