Log in
  1. Despre BOVINE:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre BOVINE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor animale este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca animalele noastre nu pot spune ca le doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestora. Ele depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca animalul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata, sanatatea si castigurile aduse de animalele dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

 


Pentru informații de calitate, Pentru a fi alături de noi, Pentru a ne susține efortul, Donează o cafea echipei Veterinarul. Mulțumim pentru aprecierea ta.


 

Cele mai frecvente boli la Bovine

Torsiunea uterina la vaci

  Torsiunea uterina apare de obicei in apropierea termenului fatarii din cauza unei distocii subsecvente. Elementele de fixare ale uterului si modul in care vaca fata joaca un rol important in aparitia si dezvoltarea acestei stari. 

Urgentele la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente bovine

Cele mai frecvente urgente la Bovine

Error: No articles to display

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab intretinere bovine

Cele mai citite articole despre ingrijirea Bovinelor

Fiziologia glandei mamare

Fiziologia glandei mamare

  Rolul biologic al glandei mamare este indeplinit prin produsele sale de secretie, colostru si laptele, produse indispensabile pentru hranirea nou-nascutului...

Registrul Raselor la BOVINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de bovine

Error: No articles to display

next
prev

Zece idei pentru a imbunatati sanatatea efectivului dvs de vite in acest an

Exista multe prioritati intr-o ferma de bovine si este dificil a spune ca o actiune este mai importanta sau mai putin importanta atata vreme cat lucram cu organisme vii, permanent supuse unei presiuni a mediului extrem de mare, caracteristica unei ferme. Cu toate acestea, am incercat sa facem o lista top 10 al celor mai importante actiuni veterinare intr-o ferma de bovine:


1. Verificati bovinele de multe ori pe saptamana cu referire la problemele de sanatate. Probabil ca nimic altceva nu imbunatateste sansele pentru obtinerea unui rezultat pozitiv la un eveniment de sanatate mai mult decat descoperirea timpurie si tratamentul precoce al bolii.

2. Dezvoltati o relatie apropiata cu medicul dumneavoastra veterinar. El / ea este mult mai dispus in a realiza o calatorie nocturna sa va ajute in miezul noptii la o fatare, decat daca "utilizati" veterinarul doar pentru a cumpara anumite produse si pentru a efectua doar actiunile sanitare obligatorii in ferma. Investitia intr-o relatie pozitiva cu medicul veterinar poate fi o practica financiara solida si pe profitabila pe termen lung pentru ferma.

3. Solicitati sprijinul medicului veterinar pentru a va ajuta cu animalele bolnave. A devenit o practica sau o comoditate autotratarea animalelor pentru a economisi 200 - 300 lei. Dar cand ajungem si suntem nevoiti sa reformam o vaca de 1000- 1500 de euro pentru un tratament gresit sau pierdem un vitel sau un ciclu reproductiv din cauza ca medicul este "suparat pe fermier" si uita sau ignora anumite tratamente, economia realizata pare total nesatisfacatoare pe ansamblu.

4. Ia toate masurile care stau in grija ta pentru a preveni expunerea la boli a animalelor tale. Acest lucru inseamna o mare atentie in evalua modul in care introduceti noi animale in efectiv, relatia efectivului dvs cu alte efective, modul de pasunare si interactiunea cu alte ferme. Masurile de profilaxie trebuie sa fie intre in rutina zilnica si sa fie la fel de normale ca verificarea contului la banca.

5. Administrati antiparazitarele cu un plan. Nu orice deparazitare este buna din punct de vedere economic sau medical. De exemplu, deparazitare in mijlocul verii a viteilor nascuti in primavara si efectuarea celei de-a doua deparazitari, au aratat randamente de 10 - 30 $ pe dolarul cheltuit pe un antihelmintic (conform Asociatiei Americane a Crescatorilor de Bovine). Administrarea de antihelmitice in perioada de lactatie si descoperirea de reziduuri in laptele livrat catre consumatori poate duce la finalizarea afacerii in domeniu.

6. Acorda o atentie sporita fatarilor. Daca nu pare sa fie o problema, gandeste-te ca fatarea este un efort fiziologic mare pentru organism. Un control si o atenta monitorizare pot evita complicatii ulterioare, care inseamna costuri si efort suplimentar. Nu ratati ocazia de a participa la seminarii dedicate asistentei la fatare. Pot fi o investitie importanta pentru tine ca fermier dar mai ales pentru castigurile tale viitoare.

7. Ofera o atentie speciala viteilor nou-nascuti. Cifrele nationale arata ca pierderile la nou-nascuti sunt de peste 5%. Confruntarea cu frigul din grajd, colostrul inadecvat, prea putin lapte, ne-indepartarea mucusului si a resturilor, curentii de aer si pneumonia sunt doar cateva cauze care pot sa iti reduca profitul fermei cu mai mult de 15%.

8 Realizeaza un plan serios de vaccinare. Un plan de vaccinare prost ales, bazat exclusiv pe recomandarile comerciantilor de vaccinuri nu constituie nici un beneficiu si chiar face lucrurile mai rele daca vaccinurile se adauga ca stres imunologic la bovine deja bolnave. Vaccinurile bine calibrate pentru ferma ta si pentru zona epidemiologica in care te afli, pot oferi avantaje uriase in pastrarea sanatatii septelului de bovine.

9 Faceti un plan de comercializare a viteilor. Stabilirea unui program multianual de crestere si inlocuire a vacilor producatoare poate sa va scuteasca de efortul cresterii viteilor in perioada cea mai sensibila si problematica a vietii lor. Daca sunteti un producator de lapte puteti sa renuntati din timp la vitei si sa obtineti un profit bun dar mai ales puteti sa va concentrati asupra productiei si calitatea vietii vacilor producatoare.

10 Urmati recomandarile medicului veterinar de utilizarea a antibioticelor pentru a trata bovine. Nu numai ca sunt foarte multe tipuri de antibiotice, dar efectele utilizarii acestora dupa principiu "cam asta cred ca e bun pentru ce are" poate fi un dezastru pentru evolutia si tratamentul ulterior al bolii. De asemenea, utilizarea lor este un motiv serios de ingrijorare pentru consumatorii produselor obtinute in ferma. In ultimul timp, consumatorii devin din ce in ce mai constienti de ceea ce cumpara, ei sunt de acord ca este bine sa tratezi cu antibiotice animalele cu infectii; dar ei vor ca fermierii sa fie siguri ca urmeaza protocoalele corecte de utilizare a antibioticelor si retragere a produselor obtinute atata timp cat exista pericolul ca antibioticul sa se regaseasca in alimente.

Aplicarea bunelor practici de management de sanatate, in efectivele de taurine ajuta la asigurarea unui profit sigur, face ca productia in ferma sa fie satisfacatoare si ajuta industria cresterii vitelor in ansamblu, prin mentinerea unei imaginii pozitive, de calitate si de responsabilitate a crescatorilor de bovine asupra produselor furnizate consumatorilor.Ultima modificareMarți, 30 August 2016 13:53
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600