Log in
  1. Despre Ovine & Caprine:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre Ovine & Caprine
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Ovine & Caprine

Limfadenita cazeoasa la oi

Preventia este cea mai ieftina cale de mentinere a sanatatii efectivelor. Consultarea medicului veterinar este esentiala atunci cand vine vorba de sanatatea efectivelor de animale.

Cele mai citite articole despre ingrijirea Ovine & Caprine

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Oile se imbolnavesc si ele, ca orice alt animal, dar mor mai putine, daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul...

Utilizati cuvintele cheie pentru a gasi informatii despre Ovine & Caprine

next
prev

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Oile se imbolnavesc si ele, ca orice alt animal, dar mor mai putine, daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul corect si trateaza oaia in cel mai eficient mod. Diagnosticul corect este cel mai dificil. Acesta necesita experienta, iar singura cale de a obtine experienta este de a depune efort. Consultarea medicului veterinar specialist este singura metoda prin care veti ajunge la un diagnostic cat mai aproape de adevar.

Consultati medicul veterinar cu privire la diagnosticarea corecta. Ca si producator, trebuie sa stiti ce boli corespund unor stagii de productie sau sezoane si trebuie sa va amintiti ca unele bacterii sunt sensibile la anumite antibiotice. Medicul veterinar este cel in masura sa prescrie si sa va recomande folosirea unui antibiotic pentru orice problema de sanatate o are un animal sau mai multe din septelul dvs. 

1. Luati temperatura oii. Normalul se incadreaza intre 38.3 ° C si 39.4° C. Daca nu are temperatura, atunci nu exista infectie, deci nu ar trebui sa utilizati un antibiotic. Febra ar putea preceda alte semne.

2. Tratati din timp. Organismele devin mai rezistente dupa ce ele s-au stabilizat bine. Un antibiotic nu va indeparta cicatricile tisulare de pe plamani. Preveniti-le prin tratamentul timpuriu si adecvat.

3. Mentineti dozele timp de doua pana la cinci zile. Identificati mieii tratati anterior.

4. Prevenirea problemelor. Nu va bazati pe medicamente pentru a inlocui un management adecvat. Verificati deficientele de management ale efectivului ca si cauza a problemei inainte de a utiliza medicamente. 

5. Cereti medicului veterinar sa variati antibioticele. Bacteriile dezvolta rezistenta. 

6. Aveti grija de medicamente. Refrigerati-le, tineti-le in afara contactului cu soarele si nu le inghetati. Cititi instructiunile.

7. Recunoasteti limitele antibioticelor. Acestea nu vor cauza un abces la cap si sunt ineficiente in tratatrea bolilor cauzate de un virus.

8. Administrati antibioticele corect, asa cum v-a fost indicat de medicul veterinar. Tineti minte ca animalele bolnave de obicei nu mananca. Amestecarea antibioticelor cu mancarea ar putea preveni atacurile viitoare dar nu vor ajuta animalele bolnave sa manance. Daca animalele bolnave beau apa, puteti administra tratamentul cu sulf prin administrarea sulfului prin apa. 

9. Utilizati metode injectabile eficiente. Tratamentul intravenos ajuta la o absorbtie mai rapida a unui medicament in sange, dar antibioticele administrate intravenos (IV) sunt de asemenea eliminate mult mai repede. Administrarea intramusculara (IM) sau subcutanata (SC) necesita cea mai mica pricepere si dureaza mai mult.

10. Tineti minte ca administrarea unui medicament necesita un dozaj adecvat. Nu toate medicamentele sunt absorbite imediat. De aceea, este impetuos necesar ca administrarea medicamentelor de uz veterinar sa se faca in urma consultarii cu medicul veterinar si dupa o examinare de catre acesta a animalelor bolnave. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

trclama pachet promo firme 600