Completează adresa de email corect

și vei primi cele mai noi informații în căsuța de email

Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Informații de la medici veterinari pentru fermieri 

Rasa albaneza este numita dupa locul de origine - Albania. Un cal de rasa comuna, Albanezul este ideal pentru echitatie, dar este, de asemenea, util in activitatea de munca usoara.

Caracteristici fizice

cal albanian

Au existat initial doua tipuri de rasa Albanez: "Albanezul de munte" si "Albanezul de campie" o denumire provenita dupa locul de crestere a cailor.
Albanezul de munte are o inaltime in jurul valorii de 49 de inci (125 de centimetri), in timp ce Albanezul de campie este mai inalt aproximativ 53 inchi (134 de centimetri). Desi mai mic si mai usor, Albanezul de munte este mai rezistent la boli. De asemenea, este mai agil, mai viu, si mai curajos decat Albanezul de campie. Din acest motiv, Albanezul de munte este de preferat pentru echitatie. Albanezul de campie este mai greu si mai inalt. Avand in vedere forma sa mai masiva, acesta este folosit in principal pentru activitatea de tractiune, tragand vagoane si sarcini usoare. Mersul sau este usor si natural, si este destul de puternic pentru dimensiunile sale. Datorita incrucisarii, diferentele dintre tipurile de munte si de campie s-au estompat in timp si nu mai sunt in mod clar evidente. In general, calul albanez este indesat, acesta apare in culori comune, cum ar fi castan, negru, sau gri.

Istorie si trecut

Rasa albaneza este parte din rasa mai mare din Balcani. Ca atare, caracteristicile sale fizice sunt foarte similare cu cele ale cailor din regiunea Balcanilor. Concret, aspectul si forma lor sunt similare cu cele ale cailor gasiti in muntii din Bosnia-Hertegovina si masiul muntos Rodopi. Atunci cand otomanii au venit si au creat Imperiul Otoman, caii nativi albanezi au fost incrucisati cu exemplare din tarile Arabe Unite, in speranta de a imbunatati fondul genetic albanez. O incrucisare cu Haflinger, de asemenea, a fost facuta pentru a imbunatati echilibrul si capacitatea de a lucra in teren muntos. In timp ce rasa albaneza a fost, in principal crescuta in trecut pentru calarie si de tractiune, este acum adesea folosit pentru munci agricole. Eforturile recente in vederea incrucisarii s-au concentrat pe cresterea dimensiunii pentru a-l face mai potrivit ca un cal de ferma.

 

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Alte informații despre cabaline