Log in

Intoxicatiile cu ghinda la cai

Imprejurimile cu stejari prezinta un risc de sanatate pentru cal? In timp ce multe animale salbatice depind de ghinda pentru nevoile lor nutritionale, ghinda prezinta un risc de toxicitate la unele animale, inclusiv la cai, vite, capre si oi. Desi bovinele sunt mult mai sensibile la toxinele din ghinda, la cai, cantitati mari de ghinda ingerate pot provoca boli grave. Acest lucru se datoreaza acizilor si taninului galic din ghinda, care pot provoca daune grave sistemului gastro-intestinal si rinichilor.

Deshidratarea la cai

Deshidratarea apare atunci cand exista o pierdere excesiva a apei din corpul calului. In general, din cauza efortului fizic intens sau a unei crize lungi de diaree, aceasta pierdere de apa si electroliti - minerale ca sodiu, clorura, si de potasiu - este o urgenta grava, care poate duce la insuficienta renala, daca calul nu este rapid rehidratat.

Hipotermia la vitei

Hipotermia la vitei

Un studiu facut de Sistemul National de Monitorizare a Sanatatii Animale din SUA a aratat ca, in 2007, media mortalitatii la viteii pre-intarcati in ferme a fost de 7,8%. Moartea viteilor a rezultat in mare parte ca urmare a unor infectii respiratorii sau a diareei. Infectiile respiratorii pot porni de la o distocie si de la conditiile precare de mediu, chiar de la fatare.

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600