Log in

 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale renunta la masurile propuse pentru cresterea porcilor

Ca urmare a opozitiei ferme argumentate de asociatii de mici producatori si medici veterinari, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale renunta la Proiectul de Ordin pentru stabilirea dimensiunilor de exploatatii de suine pe teritoriul Romaniei. In ultimele saptamani au avut loc dezbateri intense pe tema cresterii porcilor, care au culminat cu o intrevedere organizata ieri, 24 februarie 2021, intre Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros si asociatii care reprezinta interesele taranilor, micilor producatori si ale medicilor veterinari din Romania. In cadrul acesteia, a fost criticata atat procedura legislativa cat si continutul propunerii ministerului, explicandu-se pe larg potentialul impactul negativ asupra cresterii porcilor in sistem gospodaresc, o activitate traditionala extrem de raspandita in Romania.

Masurile adoptate de ANSVSA in cazul focarului de gripa aviara din judetul Maramures                                                                                          

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N8 in probele prelevate de la gaini ouatoare ce apartin fermei SC KARIN SRL din localitatea Seini, judetul Maramures. S-a intervenit prompt prin activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judetului Maramuressi activarea Unitatii Operationale Centrale condusa de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), dr. Robert Viorel Chioveanu.

Intr-o ferma din apropierea Moscovei, s-au testat ochelari VR pentru vaci

Tendinta globala catre computerizarea universala simplifica mult procesele de lucru in multe domenii si permite obtinerea unor rezultate fara precedent. Producatorii de lapte rusi nu sunt departe de standardele mondiale si unt chiar pregatiti sa ofere solutii noi si neasteptate pietii, se arata pe website-ul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Regiunea Moscova.

Descoperirile din domeniul geneticii ovine ar putea ajuta fermierii sa produca animale mai sanatoase.

Ultimele descoperiri din domeniul codului genetic al oilor ar putea ajuta fermele de reproductie sa imbunatateasca starea de sanatate si productivitatea animalelor. Oamenii de stiinta de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii din Edinburgh au mapat genele care se activeaza sau dezactiveazain diverse tesuturi si organe din corpul unei oi. Descoperirile lor au adus intr-o lumina noua complexitatea biologiei animale, incluzand si descoperiri legate de functia unor gene responsabile pentru imunitate si pentru calitatea carnii.

Zece lectii despre folosirea antibioticelor la oi

Oile se imbolnavesc si ele, ca orice alt animal, dar mor mai putine, daca producatorii recunosc problema existenta, pun diagnosticul corect si trateaza oaia in cel mai eficient mod. Diagnosticul corect este cel mai dificil. Acesta necesita experienta, iar singura cale de a obtine experienta este de a depune efort. Consultarea medicului veterinar specialist este singura metoda prin care veti ajunge la un diagnostic cat mai aproape de adevar.

Tehnologii si programe destinate imbunatatirilor sustenabile ale productiei de pasari de curte

Desi sectorul comercial de crestere a pasarilor a ajuns intr-o pozitie dominanta la nivel global in ultimele trei decade, productia de pasari de curte joacain continuare un rol important in majoritatea tarilor aflate in curs de dezvoltare. Pasarile de curte reprezinta mai mult de 80% din stocul total de carne de pasare in multe tari din Africa, Asia Pacific si America Latinasi in mare parte din zonele rurale din Romania.

Presarea lanii de oaie in baloti rotunzi, la o ferma din Austria

Un film despre presarea lanii in baloti rotunzi, realizat intr-o ferma din Austria a fost startul unei discutii ridicate de medicul veterinar Razvan Oachis pe pagina sa de pe o retea de socializarea. Filmul prezenta presarea lanii de oaie in baloti rotunzi. 

Presarea lanii de oaie in baloti rotunzi, la o ferma din Austria

Un film despre presarea lanii in baloti rotunzi, realizat intr-o ferma din Austria a fost startul unei discutii ridicate de medicul veterinar Razvan Oachis pe pagina sa de pe o retea de socializarea. Filmul prezenta presarea lanii de oaie in baloti rotunzi. 

Planificarea alimentatiei pentru vaci si oi - partea a doua

Potrivirea cantitatii si a calitatii furajelor „de casa” si a hranei achizitionate cu cerintele de productie ale animalelor este esentiala pentru functionarea unei afaceri de productie. Potrivirea echilibrului corect este cruciala pentru generarea unui sistem eficient care are un impact daunator minim asupra mediului in timp ce optimizeaza randamentul animalelor. 

Studiu privind consumul de antibiotice in fermele din Marea Britanie

Initiativa veterinara de ameliorare a sanatatii si bunastarii animalelor din ferma va reduce necesitatea utilizarii antibioticelor ca si mijloc de tratament. Expertii recomanda utilizarea analizei comparative pentru identificarea fermelor in care se utilizeaza frecvent antibiotice. Rezultatele asigura informatii suplimentare si potentiale cai prin care utilizarea antibioticelor poate fi redusa.

Strategia de management al riscului biologic la porcine

Scopul acestui articol este acela de a servi ca model de referinta, astfel incat persoanele implicate in industria cresterii porcilor sa inteleaga etapele care pot fi urmate pentru a inlatura riscul de transmitere a bolilor infectioase. Strategia de management al riscului biologic (MRB) este esentiala pentru toate fermele de porci, indiferent de marimea acestora sau de sistemul de crestere folosit. Riscul de transmitere a bolilor infectioase nu poate fi niciodata eliminat complet. Constientizarea completa a tuturor riscurilor este esentiala pentru limitarea riscului asociat cu bolile infectioase endemice, nou aparute sau exotice. Acest document ilustreaza cele mai bune „practici standard de operare” pentru o gama larga de sisteme de crestere a porcinelor.

Planificarea alimentatiei pentru vaci si oi - prima parte

Potrivirea cantitatii si a calitatii furajelor „de casa” si a hranei achizitionate cu cerintele de productie ale animalelor este esentiala pentru functionarea unei afaceri de productie. Potrivirea echilibrului corect este cruciala pentru generarea unui sistem eficient care are un impact daunator minim asupra mediului in timp ce optimizeaza randamentul animalelor. 

Abonează-te la acest feed RSS

trclama pachet promo firme 600