Pasari
- Detalii
- Accesări: 1239
Porumbeii au fost inoculati experimental cu virusul gripei aviare (AIV) in cateva studii. Aceste studii demonstreaza ca porumbeii sunt destul de rezistenti la infectii.
- Detalii
- Accesări: 2394
Variola apare atat la porumbeii de casa cat si la cei salbatici. Apare mai frecvent in verile umede, dar si in zilele calde de toamna. Virusul variolei porumbeilor afecteaza in mod special porumbeii, dand simptome cutanate si modificari pe mucoase. Virusul nu se transmite la oameni sau mamifere. In forma cutanata: apar cruste (noduli variolici) mai ales in regiunea ciocului si a ochiilor, respectiv pe picioare. Virusul patrunde in piele prin mici leziuni (in urma scarpinarii sau la intepaturi de insecte)
- Detalii
- Accesări: 1282
Mitul 1: Boala sacului aerian poate fi diagnosticata prin materiile fecale: este adevarat sau nu?
Examinarea microscopica a materiilor fecale este un pas util pentru diagnostic, dar este important ca si crescatorii sa realizeze limitarile acestui test. Unii medici veterinari se intalnesc la clinica cu o situatie neobisnuita. Unii crescatori sunt interesati sa diagnosticam daca pasarile sale au sau nu boala sacului aerian (de ex. o infectie a sacilor aerieni) prin examinarea materiilor fecale ale pasarilor. Unii sunt chiar convinsi ca acest lucru era posibil. Permiteti-mi sa afirm, chiar categoric, ca acest lucru nu este posibil.
- Detalii
- Accesări: 4726
: Bronsita infectioasa este o boala care apare clinic doar la puii de gaina. La gainile adulte, boala evolueaza aparent fara nici un simptom.
- Detalii
- Accesări: 1672
Aceasta este cea mai des intalnita boala a porumbeilor. Este cauzata de un protozoar microscopic mobil. Este transmis de la o pasare la alta prin intermediul apei de baut. Pasarea-parinte poate infecta puii odata cu realizarea procesului de hranire.
- Detalii
- Accesări: 954
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N8 in probele prelevate de la gaini ouatoare ce apartin fermei SC KARIN SRL din localitatea Seini, judetul Maramures. S-a intervenit prompt prin activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judetului Maramuressi activarea Unitatii Operationale Centrale condusa de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), dr. Robert Viorel Chioveanu.