Completează adresa de email corect

și vei primi cele mai noi informații în căsuța de email

Luni, Mai 06, 2024

Informații de la medici veterinari pentru fermieri 

 Pesta porcina africana a fost confirmata intr-o gospodarie din judetul Covasna

Pe 1 februarie a fost confirmata prezenta virusul pestei porcine africane (PPA) la doua cadavre de...

A aparut revista Veterinarul Ferma nr 5

Ce poti scrie intr-un editorial despre Pesta Porcina Africana?

Asistenta la fatare

Asistenta de specialitate la fatare pe camp

Ce ii face pe fermieri sa incerce tehnici noi?

Schimbarea este inevitabila. Insa atunci cand vine vorba de adoptarea unor noi practici agricole,...

Vaccinarile de rutina nu sunt necesare pentru iepuri, dar controalele sanitar-veterinare si controalele anuale de scaun sunt recomandate.

iepuri mare

Unghiile trebuie taiate lunar (sau mai frecvent daca este necesar) iar blana iepurilor ar trebui sa fie periata de cel putin doua ori pe saptamana (soiurile cu blana lunga mai frecvent).

Iepurii naparlesc la fiecare 3 pana la 4 luni. Este indicata administrarea de laxative saptamanal, pentru evitarea formarii de ghemotoace de par. In timpul administrarii acestui medicament se va urmari cu atentie cresterea dintilor.

Puricii si capusele de ureche pot fi depistati prin proceduri specifice, de actualitate in medicina veterinara, concepute pentru pui. Adultii femele pot fi sterilizate pentru a preveni sarcinile suplimentare si pentru a reduce incidenta de cancer uterin pe masura ce cresc.

In mod similar, masculii pot fi sterilizati atunci cand ating varsta de 8 pana la 12 luni. Controlul sanitar strict al mediului si hranirea cu alimente de buna calitate constituie o prioritate in scopul de a preveni imbolnavirea.

Urmariti cu atentie comportamentul animalului de companie, obiceiurile alimentare, modul de eliminare si caracteristicile fizice.

Anuntati imediat medicul veterinar in cazul aparitiei unor modificari.

Se are in vedere prevenirea obezitatii, care poate avea aceleasi efecte daunatoare ca si in cazul oamenilor.

Nu ezitati sa acordati cat mai multa atentie animalului de companie pentru a ajuta dezvoltarea mentala si emotionala corespunzatoare.

 

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.


{loadposition tab99}

Cabaline